Ce au descoperit agenții RAR la mașina unui clujean venit la ITP. Ce improvizație inedită a folosit

Ce au descoperit agenții RAR la mașina unui clujean venit la ITP. Ce improvizație inedită a folosit
Improvizația inedită a unui șofer a uluit specialiștii RAR

Vă aduceți aminte de bătrâna Dacie 1300 și inventivitatea românului când venea vorba de reparații? Unii dintre nostalgici vor fi mândri să afle povestea clujeanului care a uluit agenții RAR. După ce a fost prins în trafic fără actele în regulă, șoferul a fost obligat să meargă la ITP. Numai că, ce au descoperit agenții RAR la mașina unui clujean venit la ITP, i-a uluit de-a dreptul Dacă vreți să aflați ce improvizație inedită a folosit, citiți în continuare.

Improvizația inedită a unui șofer a uluit specialiștii RAR

Nu de puține ori agenții RAR au avut parte de mari surprize, când vine vorba de inspecțiile tehnice la mașinile românilor. Dar cea mai recentă descoperire i-a uluit cu adevărat. Șoferul oprit în trafic pentru lipsa ITP-ului, avea să fie obligat să meargă cu mașina la RAR.

Odată ajuns la Registrul Român, șoferul avea să uluiască specialștii. Aceștia, pe bună dreptate, s-au întrebat cum a putut circula așa pe drumurile patriei. De altfel, pe pagina de Facebook a RAR, colegii de la Cluj erau felicitați pentru decizia pe care au luat-o în privința acestui șofer.

Ce au descoperit agenții RAR la mașina unui clujean venit la ITP?

În momentul în care specialiștii RAR s-au apucat de verificări, nu mică le-a fost surpriza să descopere elementele de siguranță din zona roților legate cu frânghii, au mai observat că nu funcționau farurile. Specialiștii RAR au mai descoperit că bara de direcție din față a mașinii era legată cu sârmă. Ca urmare a acestei situații șoferul clujean a fost tras pe dreapta definitiv, iar mașina scoasă din circulație. Pe pagina de Facebook a RAR au fost postate imaginile cu mașina în cauză și un text interesant:

„E păcat să pui șurub acolo unde poți lega cu sârmă, spune o glumă celebră printre șoferi. Sârmă sau funie, am putea completa noi. Mai ales după ce am văzut autovehiculul care s-a prezentat la RAR Cluj pentru redobândirea talonului reținut în trafic, culmea, pentru lipsa ITP.

Din păcate, această glumă a fost luată în serios de un bărbat care a legat cu câțiva metri de funie componente ale sistemelor vitale ale vehiculului. Pe lista neconformităților se adaugă: nefuncționarea farurilor și luminilor pentru frânare. Bara față compusă din bucăți prinse cu sârmă, joc în articulații și suspensii, anvelope de alte dimensiuni.”

Nu ar fi primul caz de „așa nu”, mai ales când vorbim de ingenuozitatea românilor. Este extrem de important ca mașina personală să fie pusă la punct, iar ITP-ul să fie la zi, altfel există riscul să pățiși ca șoferul din Cluj.