Ce aroganțe făcea Nicolae Ceaușescu, pe vremea comunismului. Un avion MIG, trimis după pepene galben

Ce aroganțe făcea Nicolae Ceaușescu

Dictatorul Nicolae Ceaușescu a fost unul din cei care au făcut România cunoscută în perioada în care a fost la putere. Tovarășul făcea des vizite altori lideri atât comuniști, cât și democrați. Unele din ele au rămas în istorie cu o urmă de amuzament, mai ales după ce s-a zvonit că acesta a trimis un avion MIG să aducă pepene galben în plină iarnă.

Mofturi de dictator. Ceușescu a trimis un avion MIG după pepene galben

Nicolae Ceaușescu a fost unul dintre oamenii care a reușit să facă România cunoscută, pe lângă lucrurile terifiante pe care le-a făcut românilor. Cel mai iubit fiu al poporului, așa cum era cunoscut, a primit nenumărate vizite de la autoritățile străine, dar a și plecat el peste hotare pentru a le vorbi străinilor de țara noastră. În acest context, în cariera sa diplomatică a reușit să strângă sute de astfel de vizite.

Unele din întâlniri au rămas și acum în atenția celor care vor să cunoască istoria țării. Pe data de 1 februarie a lui 1969, a avut loc la Timișoara întâlnirea dintre Nicolae Ceușescu și Iosip Broz Tito, liderul Yugoslviei. Ambii erau printre contestatarii dominației sovietice în mișcarea comunistă internațională. Tito a fost atunci primit alături de oamenii lui la Timișoara.

Poftele lui Nicolae Ceușescu, literă de lege. A trimis oamenii cu avionul în plină iarnă pentru a putea mânca pepene galben
Poftele lui Nicolae Ceușescu, literă de lege. A trimis oamenii cu avionul în plină iarnă pentru a putea mânca pepene galben

” S-au dat telefoane peste telefoane”

„În ultima seară, s-a organizat banchetul de final, la Internaţional. Noi trebuia să preparăm ce scria la meniul pe care îl primeam. Dimineaţa, am observat că la desert era şi pepene cu îngheţată. Dar de unde pepene galben, deoarece era iarna. S-au dat telefoane peste telefoane, însă fără succes. Directorul de la Gospodăria de Partid a venit şi a dat telefon la aeroport, de unde a fost trimis un avion MIG în Grecia. S-a întors cu şase bucăţi de pepene, astfel că seara, pe la ora 12.00, oaspeţii au putut să servească pepenele cu îngheţată”
Feri Datcu, fost bucătar de protocol la Timișoara (Sursa: historia.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI