Ce ar fi mâncat Prinţesa Diana în fiecare zi. Era mâncarea ei favorită, bucătarii o pregăteau mereu
Deși au trecut mai bine de 25 de ani de la moartea Prințesei Diana, mama moștenitorul coroanei britanice este extrem de prezentă, chiar și acum, în amintirea poporului englez și nu numai. Recent, au apărut noi informații privind obiceiurile culinare ale regretatei Lady Di.
Care era mâncarea favorită a Prințesei Diana
Supranumită Prințesa Inimilor, Lady Diana Spencer a fost una dintre cele mai emblematice, distinse, carismatice și elegante prințese ale tuturor timpurilor. Prima soție a actualului rege Charles al III-lea se bucura de aprecierea oamenilor, pe care-i iubea din tot sufletul.
Recent, noi detalii interesante apar în legătură cu preferințele gastronomice ale regretatei ducese. Ce prefera Prințesa Diana să mânânce cu regularitate?
Conform lui Darren McGrady, fostul bucătar al familiei regale britanice, mama ducelui de Sussex nu ar fi fost pretențioasă la mâncare.
Fosta Prințesă de Wales opta să mănânce alături de oamenii dragi la o masă de maximum 10 persoane, pentru a putea vedea și vorbi cu interlocutorii săi, din respect pentru cei care împărțeau prânzul sau cina cu ea.
De asemenea, Prințesa Diana adora să bea cafea, pe care prefera să și-o prepare de una singură.
„Dacă era singură la prânz, venea de fapt să mănânce în bucătărie pe blat. Mâncarea ei preferată erau ardeii umpluți cu zucchini, ciuperci, orez, usturoi, acoperiți cu o porție generoasă de parmezan și mozzarella și sos de roșii coapte și piper. Îmi cerea de câteva ori pe săptămână să gătesc așa ceva.”, a declarat celebrul bucătar.
Pentru masa de prânz, mama prinților William și Harry voia să mănânce eggs suzette, un deliciu care se prepară din spanac, cartofi, ou poșat și sos hollandaise.
Cum se prepară rețeta preferată a lui Lady Di
Pentru a face ardeii umpluți cu zucchini, ai nevoie de:
- 4 ardei grași roșii medii
- 1/4 cană ulei de măsline
- 1/2 cană ceapă tocată grosier
- 1 cană ciuperci tăiate mărunt
- 1 dovlecel tăiat cubulețe
- 1/2 linguriță oregano uscat
- piper proaspăt măcinat
- 2 roșii tocate gros
- 1 cană orez fiert al dente și răcit
- 1/2 cană apă
- 1/2 supă de pui sau cub de bulion de legume
- 4 felii de bacon afumat
- copt crocant și tocat
- 1 linguriță de busuioc proaspăt
- 100 g brânză mozzarella
- 2 linguri de parmezan ras
Pentru început, trebuie să preîncălzești cuptorul la 350 de grade. Taie vârfurile ardeiului și curăță semințele și membranele. Dacă ardeii nu stau vertical, taie o bucată de fund pentru a le face o baza.
Așază ardeii pe o foaie de copt și stropiți-i cu ulei. Coaceți-i timp de 25 de minute, sau până când încep să se înmoaie. Scoateți-i din cuptor și lăsați-i să se răcească.
Turnați uleiul de la ardei într-o tigaie și adăugați ceapa, ciupercile, dovlecelul și oregano. Se condimentează legumele cu sare și piper după gust și se călesc la foc iute până încep să se înmoaie.
Adăugați roșiile, orezul, apa și cubul de bulion și fierbeți timp de aproximativ cinci minute. Asezonați. Încorporați baconul, busuiocul și mozzarella și împărțiți-le printre ardei.
Presărați parmezanul deasupra ardeilor și coaceți în mijlocul cuptorului timp de 15 minute, sau până când brânza se topește și umplutura este fierbinte.