Ce alcoolemie a avut George Mihăiță în seara accidentului. Actorul riscă închisoarea

Ce alcoolemie a avut George Mihăiță în seara accidentului. Actorul riscă închisoarea
Celebrul actor riscă închisoarea

Pe 30 iunie anul curent George Mihăiță era arestat de polițiști, după ce avusese loc un accident în centrul Bucureștiului. Primele informații spuneau că celebrul actor era sub influența alcoolului la momentul producerii accidentului. După testul făcut la fața locului se afla că ar fi avut o alcoolemie de 1.05 mg/l. Ca urmare actorul rămânea pentru 90 de zile fără permisul de conducere. Astăzi datele furnizate de IML arată o alcoolemie și mai mare în raport cu cea depistată inițial.

George Mihăiță prins băut la volan

Celebrul actor, în vârstă de 72 de ani, în seara zilei de 30 iunie 2021 produce un accident în centul Bucureștiului. Fiind la volanul mașinii personale, actorul lovește în plin o mașină și un refugiu STB. Polițiștii de la Rutieră ajunși la fața locului, l-au testat pe actor. Din comunicat a reieșit faptul că acesta ar fi avut o alcoolemie de 1.05 mg/l. Ulterior este dus la IML pentru recoltarea probelor de sânge. În același timp, se decide, conform legii, suspendarea permisului auto pentru 90 de zile.

„Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, în acest context fiind condus la INML, pentru recoltarea de probe biologice. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

În jurul orei 21:20, conducătorul auto în vârstă de 72 de ani care se deplasa pe Bd. Basarabia, când a ajuns în dreptul imobilului cu nr. 86 a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat in coliziune cu un autovehicul staționat, lovind totodată și refugiul STB. În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale”, relatau pe 30 iunie cei de la Brigada Rutieră.

Celebrul actor riscă astăzi 2 ani de închisoare

Au trecut aproape patru luni de la incidentul în care George Mihăiță a fost implicat. Conform informațiilor proaspete venite de la IML, după recoltarea probelor de sânge, alcoolemia actorului ar fi fost mult mai mare decât cea anunțată inițial.

Specialiștii de la IML spun, conform PRO TV, că celebrul actor George Mihăiță ar fi avut o alcoolemie de 2,5 la mie. În seara cu pricina, lui George Mihăiță i s-au recoltat două probe de sânge. Sursele spun că prima probă ieșise cu 2.56 la mie. La o oră după, o nouă analiză ar fi indicat 2.37 la mie.

Dacă în comunicatul inițial dat de Brigada Rutieră se vorbea de 1.05 mg/l, se cosntată că de fapt alcoolemia lui George Mihăiță era dublă. În conformitate cu legislația în vigoare, în acest caz actorul riscă cel puțin doi ani de închisoare. Dosarul a fost deja înaintat de către procurori, conform surselor. Acum George Mihăiță riscă să fie judecat și trimis în închisoare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI