Ce acte și documente sunt necesare pentru montarea unei centrale termice în apartament

Ce acte și documente sunt necesare pentru montarea unei centrale termice în apartament
Actele și documentele necesare pentru montarea unei centrale termice

Casa dumneavoastră necesită o sursă fiabilă de căldură și apă caldă. Un sistem de încălzire sau de apă caldă învechit, trebuie înlocuit. Cele mai multe persoane apelează la o centrală termică în apartament. Iată ce acte și ce documente sunt necesare pentru montarea unei centrale termice.

Montarea unei centrale termice de apartament – acte și documente necesare

Din cauza facturilor mari de la întreținere, care țin de încălzirea locuinței, tot mai mulți oameni apelează la centralele termice de apartament. Dar o nouă centrală termică vine la pachet cu multe bătăi de cap, deoarece necesită o cheltuială suplimentară precum și din cauza birocrației.

Cei care doresc să își monteze o centrală termică în apartament, trebuie să se intereseze care sunt etapele necesare acestui demers, precum și ce documente și acte sunt necesare. Persoanele care locuiesc la apartament, pot opta pentru centralele termice pe gaz sau pe curent electric. Cei mai mulți apelează la centralele pe gaz deoarece facturile sunt mai mici comparativ cu cele electrice, precum și datorită eficienței mai mari a acestora.

Centrale termice de apartament – acte și documente necesare pentru montare

În procesul de montare a unei centrale termice, trebuie parcurse anumite etape importante, fără de care nu se poate face nimic:

 • Primul pas este acela de la face o cerere pentru a fi debranșat de la sistemul central de termoficare. Aceasta se  poate fi depusă la asociația de proprietari sau la societatea de branșament termic. La fel de important este și obținerea acordului din partea vecinilor.
 • Mai trebuie depusă și o cerere de extindere a rețelei de gaze, până la locul montajului, care se depune la sediul local al furnizorului de gaze naturale.
 • De montarea și racordarea centralei termice rețeaua de gaze naturale, potrivit planului de branșament propus de furnizorul agentului termic, se ocupă o firmă, cu care trebuie încheiat un contract.

Documentele și actele necesare pentru montarea unei centrale termice

În afară de actele și documentele necesare pentru montarea unei centrale termice, care ne ocupă cel mai mare timp, mai este nevoie să fie urmați și alți pași foarte importanți:

 • Proiectul de instalatei avizat de compania care montează centrală;
 • Procesul verbal de recepție a lucrării de încălzire;
 • Factura de achiziție a centralei termice;
 • Certificatul de garanție al centralei termice;
 • Manualul de utilizare al centralei termice;
 • Raportul primei puneri în funcțiune, eliberat de tehnician;
 • Declarație de conformitate pentru instalația de încălzire;
 • Copie după autorizația ISCIR de montaj.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI