05 feb. 2023 | 17:37

Ce a vorbit Putin la telefon cu Olaf Scholz. Anunț de ultimă oră, se schimbă totul

News
Ce a vorbit Putin la telefon cu Olaf Scholz. Anunț de ultimă oră, se schimbă totul
S-a aflat ce au vorbit Putin si Scholz la telefon

De 347 de zile, Ucraina rezistă în fața invaziei rusești și se pregătește pentru noua ofensivă majoră a Moscovei, care ar urma în această primăvară. De aproape un an, comunitatea internațională caută soluții pentru a pune capăt războiului, în ciuda amenințărilor lui Vladimir Putin că „operațiune militară specială” va continua până își va atinge obiectivele. Mulți lideri occidentali au încercat să-l oprească pe șeful Kremlinului să atace țara vecină, dar fără succes. Ce au discutat la telefon cancelarul german Olaf Scholz și dictatorul rus?

Olaf Scholz rupe tăcerea despre Putin

Premierul Germaniei, Olaf Scholz, susține că președintele rus Vladimir Putin nu l-a amenințat niciodată pe el sau pe țara sa, aluzie la afirmația fostului prim-ministru britanic Boris Johnson, care a dezvăluit recent că liderul de la Kremlin l-a avertizat cu o lovitură cu rachete.

„Putin nu m-a amenințat pe mine și nici pe Germania” în convorbirile telefonice pe care cancelarul le-a avut cu președintele Rusiei, a spus Scholz pentru ziarul german Bild.

Într-un documentar britanic difuzat săptămâna trecută, fostul premier Boris Johnson a relatat că Putin l-a amenințat într-un lung apel telefonic în februarie 2022, chiar înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, că Marea Britanie ar putea fi vizată de rachete, atac care „ar dura doar un minut”. Dar declarația acestuia a fost dezmințită de Moscova.

„Nu m-a amenințat niciodată”

Potrivit cancelarul german Olaf Scholz, din discuțiile pe care le-a avut cu Vladimir Putin a reieșit clar că au viziuni foarte diferite asupra războiului din Ucraina, pe care rușii îl numesc „operațiune militară specială”. Provocat de jurnaliști să spună dacă a primit amenințări similare în timpul convorbirilor telefonice, cancelarul a răspuns scurt „Nu”.

„I-am spus foarte clar lui Putin că Rusia este singura responsabilă pentru acest război. Fără niciun motiv, Rusia și-a invadat vecinul pentru a captura părți din Ucraina sau întreaga țară. Nu putem accepta pur și simplu acest lucru pentru că încalcă în mod fundamental ordinea europeană de pace. De aceea, sprijinim Ucraina din punct de vedere financiar, umanitar și, de asemenea, cu arme”, a explicat Scholz.

Ce neagă cancelarul german

Întrebat dacă livrarea de tancuri grele Leopard 2 către Kiev crește pericolul pentru Germania, având în vedere că Putin face acuzații periculoase despre blindatele germane („amenință din nou” Rusia), Olaf Scholz a răspuns că afirmațiile președintelui rus „fac parte dintr-o serie de comparații istorice greu de înțeles, pe care le folosește pentru a-și justifica atacul împotriva Ucrainei. Nimic nu poate justifica acest război. Rusia duce un război fără milă împotriva Ucrainei”, a adăugat el.

Comentariile lui Scholz vin în timp ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a avertizat că „situația devine din ce în ce mai grea” în primele linii ale războiului din estul țării. Moscova pune „din ce în ce mai multe forțe pentru a ne sparge apărarea. Acum este foarte dificil în Bahmut, Vuhledar, lângă Lîman și în alte direcții”, a transmis liderul de la Kiev.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro