22 ian. 2021 | 15:25

Ce a spus Raed Arafat despre redeschiderea restaurantelor. Sigur nu va fi pe placul patronilor

Știri generale
Ce a spus Raed Arafat despre redeschiderea restaurantelor. Sigur nu va fi pe placul patronilor
Raed Arafat dă bătaie de cap industriei HoReCa

Criza economică generată de pandemie a pus în genunchi industria HoReCa din România. După restricțiile impuse de autorități, toate restaurantele, barurile și hotelurile au fost închise, iar pierderile sunt de milioane de euro. Toți speră să-și poată redeschide afacerile, dar Raed Arafat a făcut un anunț care-i va nemulțumii pe aceștia.

Raed Arafat, declarații pentru industria HoReCa

Întreprinderile mici și mijlocii active în industria HoReCa din România sunt cele mai afectate de impactul economic al focarului de coronavirus din țară. Jucătorii din industria HoReCa au raportat o scădere anuală a cifrei de afaceri cu 72% în aprilie și o scădere lunară de 58%.

Raportul despre industria HoReCa a fost publicat de SmartBill într-un comunicat de presă. Sondajul făcut s-a bazat pe rezultatele unui sondaj pe care l-a realizat în rândul a 20.000 de afaceri.

Toți speră la o redresare, sau o înlesnire din parta autorităților, ca să-și poată redeschide, parțial, afacerile. Numai că, declarația Secretarului de Stat, Raed Arafat, ar putea destrăma această speranță a celor din industria HoReCa.

”Ieri și astăzi într-adevăr a fost scădere. Dacă mâine această scădere rămâne consistentă, înseamnă că se va întruni Comitetul pentru Situații de Urgență al Municipiul București și va stabili intrarea în scenariul galben care este cel între 1,5 și 3 la mie.

Asta înseamnă că restaurantele, cinematografele, cafenelele și teatrele vor putea să funcționeze cu capacitate de 30%. Din păcate, asta este o situație… Scenariul este pentru a implementa unele măsuri de sănătate publică, de protecție, de prevenire, când intrăm într-un scenariu mai rău.”, a declarat Raed Arafat.

Prefectul mai optimist, anunță redeschiderea la finalul săptămânii

Deși declarațiile Secretarului de Stat, Raed Arafat, sunt mai puțin optimiste, Traian Berbeceanu, noul Prefect al Capitalei, este mai optimist. Printr-un comunicat emis de către instituția pe care o conduce, aecsta anunța intenția de a redeschide restaurantele de la finele acestei săptămâni.

”Reglementările în vigoare prevăd că, într-un interval de 48 de ore vom monitoriza indicele de incidență și, în situația fericită, pe care ne-o dorim și noi, în care incidența și mâine, și poimâine va fi sub 3 la mie, poimâine vom convoca Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență și vom propune adoptarea unei hotărâri prin care să relaxăm o parte dintre măsurile aflate în vigoare. Măsurile vor intra în vigoare începând cu ora 00.00 a zilei de sâmbătă”, a spus Traian Berbeceanu la Digi24.

Într-adevăr, se va face la o capacitate de 30%. Măcar este un început, cel puțin pentru industria HoReCa din Capitală. În alte orașe din țară, având incidența mult sub 3, multe restaurante au fost redeschide.

Industria HoReCa din România falimentară

Următoarele IMM-uri industrie, afectate, au fost operatorii de hoteluri și restaurante, care au raportat o scădere anuală a cifrei de afaceri cu 59% în aprilie și o scădere lunară de 40%.

Datele statistice arată o scădere anuală a cifrei de afaceri a IMM-urilor din industria HoReCa cu 19,2% și o scădere lunară chiar mai mare – de 25,7%.

Cele mai afectate zone geografice sunt vest, nord-vest, sud-vest și nord-est. Aici industria HoReCa a raportat o scădere anuală medie de 25% a cifrei de afaceri. Zona București-Ilfov a fost cel mai puțin afectată. Aici industria HoReCa a raportat o scădere anuală medie a cifrei de afaceri de 13%.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
Ieri legendă, azi ”terorist”! A fugit din țară, iar acum e șofer și vânzător de cărți: ”Mi-a luat tot”
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
GALERIE FOTO Imagini apocaliptice din Grecia. Cerul a devenit portocaliu și Atena abia se mai vede
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Angajații care vor primi primă de Paşte sau alte cadouri
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Bărbații între 18 și 60 ani, luați în Armată. Legea care sperie o țară întreagă
Capital.ro
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie 2024
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se dau PRIME de PAȘTE! Anunțul momentului în ROMÂNIA
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro