Ce a putut spune Sorana Cîrstea despre Simona Halep după ce a fost eliminată de la Australian Open. „E egal cu zero”

Ce a putut spune Sorana Cîrstea despre Simona Halep după ce a fost eliminată de la Australian Open. „E egal cu zero”
Sorana Cîrstea nu este interesată de locul în ierarhia mondială ocupat de Simona Halep

Ce a putut spune Sorana Cîrstea despre Simona Halep după ce a fost eliminată de la Australian Open. Ambele românce au pierdut în optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului. Dar, dacă Sorana Cîrstea și-a depășit performanța de anul trecut, când a pierdut în turul 3, Simona Halep nu a putut să-și egaleze rezultatul, în 2021 ea ajungând până în sferturile de finală. Drept consecință, Sorana Cîrstea s-a apropiat foarte mult de Simona Halep în clasamentul WTA.

Ce a putut spune Sorana Cîrstea despre Simona Halep după ce a fost eliminată de la Australian Open

Ce a putut spune Sorana Cîrstea despre Simona Halep după ce a fost eliminată de la Australian Open. Cele două jucătoare din România au fost învinse în partidele din optimile de finală ale primului turneu de Grand Slam al anului. Iubita lui Ion Ion Țiriac a pierdut cu 7-5, 3-6, 3-6 meciul disputat împotriva polonezei Iga Swiatek (20 de ani, 8 WTA). La rândul său, Simona Halep a cedat cu 4-6, 6-3, 4-6 partida jucată contra franțuzoaicei Alize Cornet.

Sorana Cîrstea (31 de ani) și Simona Halep (30 de ani) nu sunt în cele mai bune relații, cu toate că se cunosc încă din copilărie. Dar rivalitatea din teren s-a transferat și în plan personal. Sau invers.

„Nu vorbesc deloc cu Sorana. Suntem colege, dar nimic altceva”, a spus Simona Halep la un moment dat despre Cîrstea. Pe de altă parte, Sorana a declarat că nu există două persoane mai diferite decât ea și Halep.

„Noi ne știm de la 8 ani. Dar nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă. Ca-n orice job, cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu exista două persoane mai diferite decât noi două”, a declarat Soranei Cîrstea despre Simona Halep, pentru site-ul mirceamester.ro, acum câțiva ani.

„E egal cu zero”

Sorana Cîrstea s-a apropiat amenințător de Simona Halep în clasamentul WTA. Pentru prima oară în ultimii 9 ani, jucătoarea din Târgoviște ar fi putut chiar să treacă înaintea soției lui Toni Iuruc, dacă ar fi atins semifinalele Australian Open. În urma rezultatelor, Simona Halep este pe locul 23, iar Sorana pe 31, fiind separate de doar 505 puncte.

Întrebată în privința situației create în ierarhia WTA de apropierea sa față de Simona Halep, Sorana Cîrstea a fost categorică. Ea a declarat că nici nu știe pe ce loc se află ea, nici Halep, iar problema e egală cu zero.

„Este egal cu zero. Nici nu știu pe ce loc sunt eu, nici pe ce loc e Simona. N-are nicio importanță cine e prima, cine e a doua, important este ce fac eu, ce pot controla eu și planurile mele. Asta e tot pe ce pot să mă concentrez”, a spus Sorana Cîrstea pentru Eurosport.

Atât Sorana cât și Simona Halep vor primi câte un cec de 338.000 de dolari australieni, aproximativ 209.000 de euro. Pentru Cîrstea va urma participarea la turneul de la St. Petersburg, 7-13 februarie. Simona Halep va lua startul la competițiile WTA din Dubai (14 – 19 februarie) și Doha (20 – 26 februarie).

 

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI