Ce a putut să spună Simona Halep despre Gică Hagi: ”Nu o să pot să fac asta”

Ce a putut să spună Simona Halep despre Gică Hagi ”Nu o să pot să fac asta”

Simona Halep a terminat anul pe locul 2 în circuitul WTA și rămâne printre cele mai importante sportive din România. Nu de puține ori, Halep și-a recunoscut admirația pentru concitadinul ei, Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român din toate timpurile. „Regele” a fost mereu un exemplu pentru Halep, care însă știe și capitolul la care nu i-ar urma exemplul niciodată. Campioana de la Wimbledon spune că nu ar putea niciodată să fie atât de implicată în sport după retragere cum este Hagi.

Gheorghe Hagi, alături de Simona Halep încă de la începuturile carierei pentru aceasta. Ce a remarcat imediat la ea

„Nu ştiu dacă voi mai avea energie să continui în tenis după ce mă voi lăsa. O academie e posibil să am, în parteneriat cu cineva. E o idee pe care nu o resping. Dar ceea ce a făcut Gică Hagi în fotbal eu nu o să pot să fac. Pentru mine este un exemplu.

Nimeni nu a putut să facă ce a făcut el, să-şi investească nu financiar, să-şi investească fiinţa lui, felul lui de a fi în fotbal, în echipă, în clubul lui. Jos pălăria! Asta nu ştiu dacă o să pot să fac. E deschisă, pe masa mea, dar nu ştiu dacă o să pot să fac”, a spus Simona Halep la Apropo TV.

Admirația a fost mereu reciprocă, iar Gheorghe Hagi a avut și el mereu numai elogii la adresa Simonei Halep. De altfel, „Regele” a cunoscut-o pe Simona încă din perioada în care aceasta făcea primii pași în tenis. I-a remarcat încă de atunci ambiția pentru a face performanță.

„Ştiam că Simona este foarte ambiţioasă. Vedeam marja de progres, ea în fiecare zi a devenit mai bună. E o sportivă care s-a dedicat şi toţi tinerii trebuie să ia de la ea ambiţia care a făcut-o să ajungă numărul 1. Aşa cum am mai spus, şi i-am spus şi ei, ea până în semifinale joacă meciuri amicale. Pentru ea meciurile oficiale încep din semifinale.

Să rămâi atât timp numărul 1… chiar dacă nu era prototipul acela de atlet mare şi înalt, ea a ştiut să îşi exploateze atuurile pe care le are. Iar acum a ajuns la maturitate”, declara Gheorghe Hagi în luna septembrie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI