Ce a putut să scrie presa din Ungaria despre români. De ce ne acuză vecinii

de: Alexandra Chivu
24 07. 2020

România continuă să bată record după record, în ciuda recomandărilor. Distanțarea fizică pare o misiune imposibilă, plajele sunt tot mai pline de turiști, sfidând pandemia, iar oficialii sunt pierduți în calculele infectărilor și internărilor, în timp ce sistemul sanitar este copleșit. Peste toate, „am ajuns ciuma Europei”, admite ministrul Nelu Tătaru. Drept urmare, ni s-au închis uși. Avem parte de restricții la intrarea în nu mai puțin de 20 de state din Europa. Printre ele: Austria, Marea Britanie, Olanda, Republica Moldova, Slovacia, Muntenegru, Grecia, dar și Ungaria.

Presa din Ungaria, după ce România a sărit pragul de 1.000 de cazuri pe zi.  Acuze din partea vecinilor

România a fost inclusă pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că vom fi testați obligatoriu la punctul de trecere a frontierei pentru infecția cu noul virus, transmit autoritățile ungare. Pe lângă țara noastră, zona galbenă mai cuprinde în prezent Bulgaria, Portugalia, Suedia, Marea Britanie, Norvegia, Federaţia Rusă, Serbia, Japonia, China şi SUA.

De asemenea, creșterea alarmantă zilnică a adus România în miezul tuturor discuțiilor purtate în lume, în special a jurnaliștilor din Ungaria și Italia, care arată cu degetul spre guvernul din București ce a scăpat de sub control pandemia.

Presa maghiară – ”Ţara vecină nu reuşeşte să controleze virusul”

„Infectarea cu coronavirus se extinde în România într-un ritm accelerat. Joi, recordul negativ al infecţiilor diagnosticate cu o zi în urmă a fost depăşit din nou. Deci o importantă parte a rezultatelor nu provine din partea unor persoane suspecte de infectare, ci din partea unor persoane alese aleatoriu, ceea ce ar putea constitui şi mostre statistice.

Multe persoane din România atribuie creşterea continuă a numărului de infectări numărului în creştere al testărilor. După nivelul cel mai scăzut de 2% obţinut la începutul lunii iunie, creşte gradual şi proporţia testelor pozitive, iar acum procentul de 5% este considerat drept cifra medie”, potrivit Napi.hu, tradus de Imola Stănescu (Rador), citat de G4Media.