Ce a pățit un român în Grecia întrece orice imaginație. Își parcase mașina regulamentar, avertisment pentru turiști

de: Sabina Anastasia
12 07. 2023

În fiecare sezon estival, Grecia devine un magnet pentru români. Mulți aleg să își petreacă vacanța aici, însă nu toți se întorc acasă cu experiențe plăcute. Este și cazul unui turist care a lansat un avertisment pentru conaționali, după ce și-a găsit mașina într-o formă ce întrece orice imaginație. FOTO

Ce a pățit un turist român în vacanța din Grecia

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță cele mai căutate de turiștii români. An de an, călătorii aleg să își organizeze concediile în teritoriu, mulți întorcându-se acasă cu experiențe unice și frumoase. Nu sunt excluse, însă, nici cele mai puțin plăcute.

Odată cu debutul sezonului estival, încep și reclamațiile și avertismentele privind infractorii din regiune. Una dintre cele mai comune probleme semnalate de conaționalii care merg în vacanță în Grecia are legătură cu spargerea mașinii. S-a întâmplat din nou, în urmă cu puțin timp.

Un român a publicat, recent, pe un grup de Facebook destinat turiștilor din Grecia un mesaj în care a tras un semnal de alarmă cu privire la modul de operare a infractorilor din teritoriu. Acesta a explicat cum, în doar zece minute, algerienii i-au spart mașina și au furat totul din ea.

Turistul își parcase autoturismul în mod regulamentar, potrivit spuselor sale, însă după zece minute, când a revenit la mașină, a descoperit că geamul mic din spatele ei era spart. Din autoturism fuseseră furate mai multe lucruri. Autoritățile nu au acționat, potrivit mesajului românului.

De ce infractorii sparg geamul din spatele mașinii

„Acum 10 minute, zona Acropole. Nimic lăsat în mașină. Am vorbit cu poliția, iar (agenții – n.r.) au spus că este zona algerienilor. Românii sunt cei mai buni pacienți. Am lipsit 5 minute de la mașină (parcată regulamentar)”, a notat turistul român pe un grup destinat călătorilor.

După cum se poate observa și în imaginile încărcate în galeria FOTO a acestui articol, infractorii au spart geamul din spatele mașinii. Potrivit utilizatorilor online, există un motiv concret pentru care hoții acționează astfel.

Un internaut a explicat că motivul pentru care infractorii sparg geamul mic din spatele autoturismului este ca să poată trage de spătarul banchetei din spate pentru a verifica dacă în portbagaj se află lucruri de valoare. O soluție ar fi să se lase banchete trase jos, pentru a nu se observa nimic.

Mai mulți români au susținut că au trecut prin aceleași experiențe, în ultimii ani de zile, chiar în zona Acropole. Recomandarea unora a fost ca mașinile să fie parcate în port, unde infractorii nu acționează, după care turiștii să se deplaseze cu metroul.