Ce a pățit un român după ce a plătit 10.000 de euro pentru o mașină. Nu va uita toată viața

de: Ștefan R. Apostol
10 01. 2020

Anul 2019 a fost un an foarte bun pentru vânzările de mașini noi, în România. Reinmatricularile au avut cel mai bun an din istoria lor, iar importurile de masini second-hand s-au pastrat constante.

Ce a pățit un român după ce a plătit 10.000 de euro pentru o mașină

Cu toate că există în România dealeri autorizați de vânzare a autoturismelor second-hand, un număr mare de români preferă să-și achiziționeze autoturismul de pe piețele europene de gen. Același lucru l-a făcut și personajul despre care discutăm astăzi. Românul decis să-și cumpere o mașină second-hand, un Peugeot 308, a apelat la site-ul italian Subito.it. Românul, aflat în Italia, în localitatea Vigevano, a decis să dea pe Peugeot-ul 308, suma de 10.000 de euro, atât cât cereau posesorii vehiculului. Anunțul îl găsise postat pe 17 septembrie pe platforma „Subito.it” cu un autoturism Peugeot 308 Allure. Românul s-a arătăt interesat de autoturism, astfel că i-a contactat pe cei doi vânzători italieni.

Nu va uita toată viața

Zis și făcut! Omul  s-a întâlnit cu cei doi tineri, care i-au arătat fotografii cu mașina și actele autombilului, convingându-l, ulterior, să le transfere 10.000 de euro pentru a primi mașina. Dar apoi au dispărut.  Anunțul cu autoturismul a devenit indisponibil, iar numărul de telefon era închis. Românul nostru, păgubit, a depus plângere la poliție, iar după câteva luni polițiștii i-au găsit pe cei care l-au păcălit, amândoi locuitori în Varese şi Giussano.

Ce a pățit un român după ce a plătit 10.000 de euro pentru o mașină. Nu va uita toată viața

Mașina exista și aparținea unei tinere, parte a cuplului ce vindea autoturismul. Partea proastă este că fusese deja vândută. La o cercetare aprofundată, polițiștii au aflat că cei doi au un istoric de fraude comise prin vânzări auto. Astfel, cei doi nefiind la prima abatere de gen, polițiștii au recurs la aplicarea legii. Cei doi italieni din Varese şi din Giussano au fost capturaţi în urmă cu câteva zile şi acum sunt cercetaţi în stare de libertate pentru fraudă, potrivit presei italiene.