Ce a pățit jurnalistul care a fost ‘târât’ la CEDO de Ion Țiriac, timp de 10 ani: „De ce tocmai eu”

Ce a pățit jurnalistul care a fost ‘târât’ la CEDO de Ion Țiriac, timp de 10 ani: „De ce tocmai eu”

Jurnalistul care a scris despre datoriile lui Ion Țiriac a stat a vorbit despre procesul pierdut de miliardar la CEDO. La aproape 10 ani de la publicare, un articol scris de Sorin Manea în publicația Financiarul, jurnalistul vorbește despre procesul care a ajuns la judecătorii de la CEDO. Curtea de la Strasbourg a decis că instanțele românești nu i-au încălcat miliardarului dreptul la respectarea vieții private și de familie, atunci când au respins pretențiile formulate în procesul cu Manea.

Ce spune jurnalistul cu care Țiriac s-a judecat 10 ani

Jurnalistul nu înțelege nici acum de ce Ion Țiriac s-a enervat atât de tare pe articolul publicat. Totul s-a întâmplat în publicația Financiarul, condusă de Gabriela Firea.

Articolul se numea „Cincisprezece multimilionari și datoriile lor de un sfert de miliard de lei către stat – Rețeta succesului în afaceri este garantată atunci când afacerile sunt finanțate din fonduri publice sau nu se plătesc taxe”. 

„Nu am înțeles de ce nenorocirea asta mi s-a întâmplat tocmai mie”

„La vremea respectivă scriam adeseori despre datoriile neîncasate de ANAF. Și m-am gândit la o nouă abordare pentru topurile convenționale ale multimilionarilor, publicate tot timpul de ziarele financiare.

Așa că, pur și simplu, am luat topul multimilionarilor și am discutat cu fiecare în parte de ce nu-și plătesc datoriile la stat”, a spus Sorin Manea pentru Libertatea.

Jurnalistul vorbea despre faptul că averea „averea de 900 de milioane de euro nu este suficientă pentru a acoperi găurile date statului de asocierea cu mentorul trustului Pro, Adrian Sârbu, în cadrul societății Music&Events Company Business SRL, care are datorii de 5,5 milioane de lei la bugetul de stat”.

„Eu nu am înțeles de ce nenorocirea asta mi s-a întâmplat tocmai mie. A fost o mâhnire, până în ziua de astăzi nu am priceput de ce tocmai eu.

Cred că orice om cu un blog poate să scrie lucruri mult mai dăunătoare la adresa reputației domnului Țiriac decât articolul redactat de mine în urmă cu 11 ani”, continuă Sorin Manea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI