Ce a pățit fiul lui Mircea Badea în vacanță la greci. Prezentatorul a povestit tot ce s-a întâmplat

Ce a pățit fiul lui Mircea Badea în vacanță la greci. Prezentatorul a povestit tot ce s-a întâmplat
Coșmarul turiștilor în Grecia în vreme de pandemie

Să te numești turist în această perioadă implică răbdare și costuri suplimentare, față de alți ani. State, precum Grecia, au impus noi restricții pentru turiștii străini. Ca să ajungi pe insulele celebre de aici trebuie să treci printr-un lung șir de teste PCR și de completat formulare. Un astfel de episod neplăcut l-a povestit și Mircea Badea când a plecat într-o mică vacanță în Grecia.

Coșmarul turiștilor în Grecia în vreme de pandemie

Confruntat cu o creștere a infecțiilor cu COVID-19, guvernul elen a impus noi restricții turiștilor. În același timp oferă avantaje legate de vaccinare pentru cetățenii mai tineri, în încercarea de a-și proteja veniturile din turismul de vară.

Autoritățile fac eforturi de a extinde acoperirea vaccinului împotriva coronavirusului în Grecia. Creșterea recentă a infecțiilor în toată țara pare să amenințe sezonul estival pentru al doilea an consecutiv. Așa se face că Grecia a lansat două noi inițiative.

A fost lansată o platformă online care permite tinerilor adulți și adolescenți să își depună cererile de vaccinare împotriva COVID-19. În schimbul vaccinării primeasc un card preplătit cu 150 de euro de credit. Cardul poate fi folosit de aceștia pentru călătorii, cazare, muzică evenimente, cinematografe și vizite la situri arheologice.

În același timp, a început un program de vaccinare la domiciliu pentru mai mulți pacienți vârstnici care nu pot participa la centrele de vaccinare. Vaccinul Johnson și Johnson, care necesită o singură doză, va fi utilizat pentru vaccinările la domiciliu.

Mircea Badea și aventura sa din Grecia

Turismul reprezintă o cincime din economia greacă. Grecia spera la o recuperare în această vară, după un număr istoric scăzut de vizitatori și venituri din cauza pandemiei din 2020. Țara și-a deschis oficial granițele turismului cu o reducere a restricțiilor pe 15 mai. Ulterior au fost introduse noi restricții în toată țara după o creștere a numărului de infecții în ultimele săptămâni, conform Reuters.

Doar clienții vaccinați au fost autorizați în interior în cafenele, baruri, restaurante și cluburi începând cu 15 iulie. Pe insula Mykonos, centrată pe divertisment, petrecerile au fost interzise până cel puțin pe 26 iulie. Ca să ajungi pe insulele  de aici trebuie să treci printr-un lung șir de teste PCR și de completat formulare.

Dispărut pentru o scurtă perioadă de pe micile ecrane, Mirecea Badea povestește că și-a luat o mini-vacanță, alături de familie. Destinația era Grecia, și spera ca totul să meargă bine.

Din păcate realitatea avea să fie alta, după cum a povestit chiar Mircea Badea, revenit în studioul Radio Zu. Deși plecat în vacanță cu ideea de a se relaxa și de a se odihni, se pare că nu a fost chiar așa. În afară de oboseala drumului, făcut cu mașina, Mircea Badea a mai povestit și despre momentul în care i s-a cerut la vamă un test PCR pentru fiul său, Vlăduț.

„La mine vacanța nu e cu niciun încărcat. E cu descărcat. Vacanța nu e bună pentru om. Acum, că a început serviciul, să mă mai odihnesc și eu un pic.

Am fost cu copilul, învață să înoate. În vamă n-a fost nicio problemă. Bine, fă-i test copilului acolo.

Eram un grup de copii. Cheamă pentru ei cetățenii cu testul”, a mai spus Mircea Badea la Radio Zu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI