27 oct. 2020 | 15:00

Ce a pățit criminalul Gheorghe Dincă într-un an de pușcărie. 5 momente în care a fost supus la chinuri de nedescris de către colegii de celulă

Știri generale
Ce a pățit criminalul Gheorghe Dincă într-un an de pușcărie. 5 momente în care a fost supus la chinuri de nedescris de către colegii de celulă
Monstrul din Caracal, Gheorghe DIncă

În 27 iulie 2019 România era zguduită de un caz ieșit din comun prin toate datele problemei. Gheorghe Dincă a devenit cunoscut după evenimentele desfășurate la Caracal. Denumit Monstrul din Caracal, Gheorghe Dincă a avut de suferit în închisoare. Procesul acestuia este încă fără un verdict clar.

Monstrul din Caracal, viață grea în penitenciar

Cazul Caracal a stârnit o adevărată furtună în media românească. Multe din lucrurile aflate în acest caz au rămas încă fără o rezolvare concretă. Ceea ce se știe, sigur, este că Gheorghe Dincă, Monstrul din Caracal, ar fi principalul vinovat pentru crimele din Caracal. Sau cel puțin așa se credea la acel moment. La scurtă vreme poliția și procuratura anunța că au găsit un vinovat, în persoana lui Gheorghe Dincă. Este arestat și încarcerat, iar aici încep problemele.

5 momente în care Monstrul din Caracal a fost supus la chinuri

În toată această perioadă, Monstrul din Caracal, a avut parte de multe momente dramatice în închisoare. De la batjocura celorlați deținuți, la internarea în spital, regăsirea credinței, etc., toate aceste momente se pare că l-au schimbat pe cel denumit monstrul din Caracal. Încercăm, în rândurile care urmează, să redăm filmul unor evenimente din închisoare care l-au adus pe Dincă în fața opiniei publice.

Ce a pățit criminalul Gheorghe Dincă într-un an de pușcărie. 5 momente în care a fost supus la chinuri de nedescris de către colegii de celulă

Monstrul din Caracal, bătut și violat în închisoare

Monstrul din Caracal bătut în închisoare în octombrie 2019

La trei luni de la încarcerare, presa relatează despre tratamentele pe care Monstrul din Caracal le are în închisoare, fiind batjocorit și șicanat în permanență de ceilalți deținuți.

”Îl enervează deţinuţii. Simte că nu mai poate deţine controlul. În faţa lor e un alt om. Se vede că îi este teamă, se plânge că-l înjură, că-l scuipă, că-l ameninţă, că-i vorbesc urât. Probabil, abia acum începe să înţeleagă ce-l aşteaptă după gratii. În realitate, Dincă e un fricos”, spun surse din cadrul anchetei.

Gheorghe Dincă în spital la finele lui decembrie 2019

La finele lunii decembrie Monstrul din Caracal era internat în spitalul penitenciarului Jilava, fiind diagnosticat cu depresie și de anxietate severă. Medicii de acolo au declarat că ar fi avut  căderi nervoase și că ar fi fost văzut plângând în spatele gratiilor. În același timp, se pare că Dincă l-ar fi regăsit pe Dumnezeu, după cum declarau surse din penitenciar.

”Gheorghe Dincă vorbește despre Dumnezeu în închisoare și nu doar din când în când, ci întruna, semn că pare resemnat cu ce i se întâmplă și doar un ajutor divin îl poate salva. De altfel, a cerut și un preot, pentru a se confesa, mai mult are și o Biblie în celulă”, au povestit persoane de la închisoare.

Monstrul din Caracal, tentative de suicid în ianuarie 2020

Luna ianuarie a anului 2020 aduce în atenția presei cele patru presupuse tentative de suicid ale lui Gheorghe Dincă. Comisarul-șef Dorin Dumitran, cel care l-a audiat pe cel supranumit Monstrul din Caracal, este cel care declara presei că Dincă ar fi avut cele patru tentative nereușite de suicid.

”Cele mai sincere momente ale sale au fost acelea în care s-a simţit doborât psihic de el. Acel moment survine în noiembrie, când colegii mei – care au gestionat excepţional situaţia, de la Arestul central m-au anunţat că a intrat în refuz de hrană. El mai avusese anterior ideea suicidară. Am detensionat, l-am ventilat, să nu ne facă probleme, să nu ne facă eveniment. Pentru că a fost o armată de oameni, toţi colegii mei, la transport, îl luau pe semnătură. Răspunzi de el. Aici nu se discută. Au fost patru momente (când a vrut să se sinucidă, n.r.),. Am mai discutat cu el despre aceasta. Spunea că îşi bagă capul între gratia patului şi îşi va face de petrecanie. I-am replicat: Iubeşti prea mult viaţa. În activitatea mea de negociere, pe bloc şi pe stâlpi, ştiu cum arată… sunt priviri pe care nu le poţi uita de la cei sinceri care doresc să se sinucidă. Şi nu era autentic. (…) Aici nu contează ce cred eu, pentru că niciodată nu ştii dacă o va face”, a spus Comisarul-șef Dorin Dumitran.

Problemele lui Dincă în închisoare, în martie 2020

În martie 2020 presa scria despre bătaia încasată de Dincă în închisoare de la ceilalți deținuți, sursele spunând că fusese aproape desfigurat. ”S-a plâns că nu mai rezistă în celulă, că vrea să se termine totul. Nu se simte bine și îl afectează orice lucru, mai ales că procesul va fi unul dur. Omul a zis clar…”nu mai pot, o să clachez”. Cam asta este starea lui acum”, au dezvăluit surse din anchetă. În afară de asta, aflam că soția acestuia era chemată de procurori, în calitate de suspect, de data asta, în același caz, al crimelor din Caracal. În aceeași lună alte informații ieșeau la iveală, evenimente întâmplate tot în penitenciar. Conform unor surse, Monstrul din Caracal, în afară de bătaie, ar fi fost și violat de alți deținuți.

Înfățișările lui Dincă de la proces în septembrie 2020

În luna septembrie, procesul fiind deja în plină desfășurare, Monstrul din Caracal face declarații care ar putea să schimbe total procesul în care este acuzat de crimă. După ce a recunoscut faptul că el le-a răpit pe cele două tinere, ar fi plâns și ar fi spus familiilor celor două fete că nu el este criminalul, ci altcineva. Ba mai mult de-atât a mai declarat că dacă ar spune ce s-a întâmplat de fpat în casa sa, ar cădea multe capete importante.

”Am cerut permisiunea să vorbesc, Gheorghe Dincăera pe scaun, l-am întrebat dacă poate să mă privească în ochi, el m-a privit și i-am spus să recunoască dacă a ars fetele în butoi. A zis: ‘nu, doamnă’. A zis că în curtea lui nu s-a întâmplat absolut nimic, n-a fost picătură de sânge în casa lui, nu a fost os uman găsit în curtea lui, totul a fost o diversiune și tot ce a făcut a fost sub presiune. A spus că fetele i-au fost luate. Spune mereu că de acel Buță Ștefan și acea Petruța, asta este diversiunea lui. Părerea mea e că nu știe cine i le-a luat. Dar el a zis că fetele nu sunt omorâte și el vrea să-și facă pedeapsa. Ultimele cuvinte pe care le-a spus a fost că o să cade capete mari dacă el spune adevărul.”, a spus Monica Melencu.

PlaySport
BREAKING NEWS: Se închide o mare televiziune din România! Angajații au fost anunțați deja
Ego.ro
Andreea Marin, IREZISTIBILĂ în cea mai scurtă rochie purtată vreodată! Nu ai mai văzut-o așa
Digi24
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat al lui Shani Louk a fost premiată
Cancan.ro
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
O dronă militară s-ar fi prăbușit în Brăila. Localnicii au filmat-o când a trecut peste casele lor. VIDEO
Romania TV
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
Capital.ro
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
EVZ.ro
Exclusiv: Anghel Damian n-o scapă din ochi pe Theo Rose. Iubitul vedetei a păzit-o la concert
Adevarul
Prețul amețitor cu care se vinde un garaj din lemn în Brașov: „E inclusă și mașina în preț?"
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Imagini de la locul prăbușirii dronei în Insula Mare a Brăilei. „Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Care era relația, de fapt, dintre Andreea Morega și Mirel Dragomir, omul care a ucis-o. A ieșit totul la iveală acum
Redactia.ro
”Cea mai frumoasă femeie din România”, gata de un gest necugetat după ce soțul ei a fost umilit: ”I-am văzut mașina”
Digisport.ro
Crezi că ești un geniu, iar coeficientul tău de inteligență este peste medie? Doar cei care au o minte sclipitoare pot găsi numărul lipsă în mai puțin de 10 secunde
Click.ro
Tulburător ce i-a spus Mirel tatălui său, care l-a vizitat în arest. I-a vorbit despre victima lui, Andreea: "de fată..." Gestul disperat al bărbatului
Viva.ro
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era pre-război. Nu exagerez”
Digi24
VIDEO O dronă ar fi căzut în Insula Mare a Brăilei. Armata face căutări în zonă
Digi24
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit! Ea și sora ei vor să devină mame
Unica.ro
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
Supermarketuri ÎNCHISE în weekend. A venit anunţul fulger: A apărut o problemă
Capital.ro
Horoscop 30 martie 2024. Taurii au parte de noi oportunități în sfera profesională. Leii sunt apreciați de cei din jur
Antena 3
Cum arată acum Luana, fosta soție a lui Cabral. La 56 de ani, e într-o formă de zile mari
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Vești PROASTE de la CASA de PENSII! NU se mai dau PENSIILE MAJORATE
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro