Ce a făcut un român din Italia, întors în țară pentru concediu. Camerele video l-au dat de gol, s-a ales și cu amendă
Traiul peste hotare nu îi scapă pe unii conaționali de obiceiurile proaste. Un român stabilit în Italia, care a venit în vacanță în România, a fost amendat de poliție, după ce camerele de supraveghere l-au surprins făcând un gest interzis. Oamenii legii l-au identificat și l-au sancționat.
Gestul făcut de un român revenit în țară din Italia
Camerele de supraveghere din Piatra Neamț l-au surprins pe un cetățean în timp ce făcea un lucru interzis. Omul a parcat mașina lângă o ghenă și a descărcat mai multe obiecte, inclusiv de mobilier, pe câmp, lângă tomberoane. Poliția locală din oraș l-a identificat în baza imaginilor surprinse pe camere și i-a dat o amendă.
Bărbatul le-a povestit polițiștilor că a venit în țară din Italia și că locuiește în apropierea zonei unde a aruncat obiectele. Pentru că se află în țară, a decis să facă ordine în casă și să scape de obiectele care nu îi mai trebuie. Depozitarea lor în acest fel nu este permisă însă, așa că polițiștii i-au dat o amendă.
”Curațenia pentru unii cetățeni presupune împrăștierea de deșeuri pe unde se poate, ‘din respect pentru semeni și pentru un oraș curat’! Un bărbat din Piatra Neamț a fost sancționat contravențional cu 2.000 de lei, după ce a depozitat pe lângă sheltere (tomberoane pentru donații, n.r.) zeci de obiecte de îmbrăcăminte, mobilier și tot felul de lucruri care nu îi mai făceau trebuință”, se arată într-o postare de pe Facebook a Poliției locale Piatra Neamț.
Cum ar fi trebuit să procedeze bărbatul
Polițiștii au mai spus că este interzisă depozitarea deșeurilor în zona ghenelor amplasate de asociațiile de proprietari ale unor blocuri. În situația în care persoanele fizice au obiecte pe care vor să le arunce sau să le recicleze, trebuie să încheie contracte cu firma care colectează gunoiul, pentru a putea arunca deșeurile. În caz contrar, se pot alege cu amenzi de 2.000 de lei, așa cum a pățit și bărbatul surprins în imagini.
”Este interzisă depozitarea pe platformele de colectare sau la sheltere a reziduurilor de mari dimensiuni, a celor provenite din construcții, a mobilierului sau a electrocasnicele vechi ori a textilelor. Totodată reiterăm faptul că persoanele fizice, proprietari de locuințe individuale, sunt obligate să încheie contracte cu operatorul autorizat în colectarea gunoiului menajer, neavând permisiunea de a depozita deșeurile la shelterele ardondate asociațiilor de proprietari”, mai spun polițiștii.