Ce a făcut soțul doctoriței ucise în Brăila, după înmormântarea femeii. Detaliul prin care a atras atenția: „Nu e adevărat”

de: Ionuț Vieru
29 07. 2024

Apar noi detalii în cazul doctoriței ucise în Brăila, după două săptămâni de la tragicul eveniment. Soțul victimei a stat departe de opiniile publice până acum, dar în urmă cu puțin timp a oferit primele declarații.

Soțul doctoriței ucise în Brăila face primele declarații

Pe data de 16 iulie, medicul stomatolog Marina Gavril a fost ucisă în cabinetul ei din Brăila. Principalul suspect, un bărbat în vârstă de 39 de ani, a fost prins și dus la audieri.

Soțul victimei nu a oferit declarații până acum și a încercat să stea cât mai departe de presă. După 12 zile de la crimă, el s-a întors la Brăila, după ce a fost plecat în Republica Moldova, acolo unde și-a înmormântat soția.

Presa locală a raportat că Bogdan Gavril și-a schimbat recent mașina, optând pentru una mai ieftină, o decizie care a trezit speculații legate de motivul pentru care ar fi luat această decizie.

Fostul director al serviciilor de securitate din Republica Moldova, Constantin Bogdănaș, a declarat că soțul victimei ar avea datorii mari față de mafia din Republica Moldova.

De asemenea, tot el a afirmat că numeroși medici din Republica Moldova care își continuă activitatea în străinătate beneficiază de sprijin financiar din partea mafiei moldovenești.

El este de părere că una dintre ipotezele privind motivația din spatele asasinatului ar fi neplata unor datorii.

Traian Băsescu, despre cazul crimei din Brăila

Fostul președinte al României a vorbit despre crima din Brăila, la România TV. El a insistat asupra politicii penale a României, care ar trebui schimbată, astfel încât faptele să fie pedepsite corect.

„Politica penală ar trebui făcută între o colaborare între Curtea Supermă și Guvernul. Ce înțeleg prin politică penală? Ce ni se pare mai periculos, un funcționar care fură un milion de euro sau unul care intră în casă, tâlhărește?

Eu de o mie de ori l-aș considera periculos pe tâlhar. La noi, se pare că e invers. Dacă afli de un milion, în loc să-i recuperezi, îl arestezi și n-o să mai vadă banii statul, iar pe tâlhar îl lași liber și îl mai lași să facă o nebunie. Cazul nostru, cazul României.

Eu aș face o dezbatere la nivelul judecătorilor. Care sunt prioritățile în politica statului român? Să eradicăm crimele, corupția?”, a declarat Traian Băsescu.