Ce a făcut Simona Halep în prima zi de Australian Open 2023. Imaginile care arată că jucătoarea de tenis este sigură că nu va fi suspendată pentru dopaj – VIDEO

de: Sorin Barbu
16 01. 2023

Simona Halep este suspendată provizoriu și în ciuda previziunilor sumbre nu se gândește la un verdict nefavorabil în procesul în care este acuzată de dopaj. Sportiva din România a tot postat în aceste zile mai multe imagini de la antrenamente. Chiar în ziua în care a început Australian Open 2023 le-a arătat fanilor imagini de la un exercițiu foarte greu, unde ai nevoie de mare concentrare, atenție și îndemânare.

Simona Halep, antrenament special în prima zi de la Australian Open 2023

Simona Halep este marea absentă a României de la Australian Open 2023. Sportiva din Constanța este suspendată provizoriu pentru dopaj, din toate competițiile organizate de WTA și ITF, iar în lipsa ei speranțele unei performanțe notabile la primul turneu de Grand Slam al anului sunt destul de mici. Două sportive din România au părăsit deja turneul, Jaqueline Cristian și Ana Bogdan fiind eliminate încă din primul tur. Mâine intră în competiție și celelalte trei sportive din România: Irina Begu, Sorana Cîrstea și Patricia Țig.

Simona Halep nu a fost încă audiată în procesul de dopaj, dar este convinsă că va demonstra că nu s-a dopaj. În ultima perioadă a tot postat imagini de la antrenamente, chiar și de plaja din Oman, iar în ziua în care a început Australian Open 2023 le-a arătat fanilor unul dintre exercițiile sale. Sportiva trebuie să prindă o minge aruncată, pe neașteptate, de partenerul ei de antrenament.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Simona Halep ❤️ (@simonahalep27_)

Simona Halep așteptă cu mare nerăbdare să apară în fața Sports Revolution, tribunalul independent din Londra unde sunt judecată în primă instanță cazurile de dopaj din tenis. Ion Țiriac nu vede cu ochi buni această amânare și nu este deloc optimist. Și Cristian Tudor Popescu anunță că jucătoarea din România ar putea fi suspendată între doi și patru ani, ținând cont de argumentele pe care le are: un supliment nutritiv, contaminat accidental, într-o fabrică de medicamente.

Jucătoarea din România a jucat ultimul meci pe 29 august 2022, în primul tur la US Open 2022, unde a fost învinsă de Daria Snigur. Ion Țiriac a declarat că Halep pierde bani mulți pentru că nu joacă și a dezvăluit că sportiva câștigă, în mod normal, în jur de 10 milioane de euro pe an.