Ce a făcut o femeie după ce McDonald`s a construit un restaurant lângă casa ei. Vecinilor nu le-a venit să creadă

de: Andrei Simion
14 10. 2024

O femeie furioasă spune că a trebuit să ia măsuri drastice după ce McDonald’s a construit un șanț uriaș chiar lângă grădina ei și i-a „deteriorat peretele”. Lanțul de fast-food a preluat un restaurant abandonat din vecinătate și a început lucrările pentru a ridica faimoasele arcade aurii și un nou parc auto.

Ce a făcut o femeie după ce McDonald`s a construit un restaurant lângă casa ei

Însă au deviat de la planurile inițial convenite și au amplasat un rezervor de apă atât de aproape de casa lui Rachel Laidler, încât ea spune că nu este acceptabil.

Rachel, în vârstă de 55 de ani, spune că lucrările restaurantului din Ilkley, West Yorkshire, au ajuns atât de aproape de granița casei sale, încât i-au deteriorat un perete, așa că ea s-a răzbunat ridicând un banner uriaș.

„Nu ne place deloc,” scrie pe banner, iar deși ea insistă că nu este o persoană care se opune dezvoltărilor în vecinătate și chiar se bucură de strigătele entuziasmate ale copiilor care primesc Happy Meals, ea s-a săturat.

Proprietara unei firme de decorațiuni interioare spune că inițial a fost încântată când au început lucrările, deoarece locul ajunsese într-o stare de degradare.

Muncitorii au început să lucreze lângă casă, iar Rachel și soțul ei Peter s-au înțeles „bine” cu ei la început.

În același timp, Peter, în vârstă de 70 de ani, trecea printr-un tratament „brutal” pentru cancer la gât. Când sănătatea i-a permis, Peter a ajutat ocazional muncitorii, dar cei doi au încercat să-și continue viața fără să „se uite peste gard tot timpul”.

Ea a spus: „Apoi au venit și au spus: Vom săpa o groapă destul de aproape de gardul vostru… Ar fi bine ca câinii să nu meargă pe acolo.”

„Și apoi nu ne-a venit să credem. Rra literalmente de cealaltă parte, și acea groapă devenea tot mai adâncă. Este la 1,9 metri de peretele dormitorului nostru și are peste 4,5 metri adâncime.”

Dar lucrurile au început să se destrame atunci când ei ar fi săpat un șanț uriaș la doar 1,8 metri de dormitorul cuplului. Rachel susține că muncitorii i-au deteriorat peretele după ce au săpat groapa, care se crede că este pentru un rezervor de tratare a apei.

Ea a spus pentru Daily Mail că acum au fost nevoiți să construiască un „fort” de garduri pentru a-și proteja proprietatea.

Rachel a spus că a trimis un email Consiliului Bradford în legătură cu rezervorul, care acum trece printr-un proces de aprobare retroactivă a planificării, dar spune că simte că consiliul „și-a spălat mâinile” de problemă.

Ce a făcut o femeie după ce McDonald`s a construit un restaurant lângă casa ei

Vecinilor nu le-a venit să creadă ce s-a întâmplat

Un purtător de cuvânt al lanțului din SUA a spus că este „satisfăcut de faptul că au fost urmate procedurile corecte” – adăugând că s-a „angajat” să repare gardul.

Însă Rachel a ridicat bannerul atunci când restaurantul s-a deschis, care spunea: „Nu ne place deloc – vedeți daunele nereparate pe care le-au lăsat în spatele gardului lor.”

Mama a patru copii a spus: „Oameni din toată țara au aceste probleme.

„Toată lumea spune că nu ar trebui să te iei de McDonald’s, dar pur și simplu este greșit ceea ce fac.”

„Pur și simplu nu le pasă și totuși pretind că le pasă. Asta este o contradicție în marketingul lor.”

„Îl am pe tatăl meu de 91 de ani locuind cu noi și pur și simplu nu poate să creadă că cineva ar putea fi un vecin atât de rău.

„Sunt pur și simplu furioasă și nu suport nedreptatea. Voi lua atitudine pentru oamenii din următoarea dezvoltare acum că văd imaginea de ansamblu.”

Rachel se teme acum că probleme similare vor deveni mai frecvente dacă Partidul Laburist își va respecta promisiunea din manifest de a „reforma” sistemul de planificare.

Rachel a spus că se teme că disputele privind planificarea „ar putea deveni o problemă mai mare” dacă guvernul Laburist va relaxa restricțiile de planificare.

„Am plătit taxele noastre la consiliu an de an, timp de decenii, și nu suntem ascultați sau reprezentați în niciun fel,” a adăugat ea.

„Mă întreb dacă se întâmplă în toată țara.”

Un purtător de cuvânt de la McDonald’s a spus: „Ca parte a construcției noului nostru restaurant McDonald’s în Ilkley, am instalat un rezervor de tratare a apei, în urma unei revizuiri a infrastructurii locale de drenaj.

„Odată ajunși pe teren, a devenit clar că rezervorul de tratare a apei nu putea fi plasat exact în locul planificat inițial.”

„Cu toate acestea, conducta principală prin care apa tratată părăsește locația rămâne în aceeași locație.”

„Experții relevanți ne-au asigurat că rezervorul relocat nu afectează vecinii sau zona înconjurătoare în niciun fel, și lucrăm cu autoritatea de planificare pentru a ne asigura că sunt mulțumiți că au fost urmate procedurile corecte și vom urma orice pași suplimentari pe care ni-i vor cere.”

„Ne-am angajat să reparăm gardul deteriorat și săptămâna aceasta am contactat vecinii pentru a discuta următorii pași.”

Un purtător de cuvânt al Consiliului Bradford a adăugat: „Consiliul este conștient de această problemă și se află în discuții cu reprezentanții proprietarilor.”

„Am fost informați că o cerere retroactivă de planificare este în curs de pregătire și, odată primită, Consiliul o va analiza pe deplin, inclusiv prin publicitatea obișnuită care va oferi locuitorilor șansa de a-și exprima opiniile.”