Ce a descoperit poliția în curtea unui român. Oamenii legii au crezut că nu văd bine, au avut o mare surpriză

de: Ionuț Vieru
08 07. 2024

Oamenii legii din județul Sibiu au rămas uimiți după ce au descins în curtea unui român. Un bărbat avea o adevărată cultură de canabis în propria curte. Polițiștii au rămas surprinși când au văzut cât de mare este cultura.

Două sere de canabis descoperite de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, alături de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Sibiu, au documentat o perioadă mai lungă de timp activitatea unui bărbat cercetat de trafic de droguri.

Potrivit cercetărilor, pe parcursul anului 2024, bărbatul ar fi înființat și dezvoltat o cultură de canabis, în scopul comercializării către consumatori din județul Sibiu.

După ce au adunat destul dovezi, oamenii legii au descins la domiciliul bărbatului, dar nu se așteptau să găsească o asemenea cultură de canabis.

„Astfel, polițiștii au efectuat o percheziție domiciliară, la data de 7 iulie 2024, în urma căreia au fost descoperite și ridicate din două sere (situate în curtea imobilului), 43 de plante de canabis (în diverse stadii de dezvoltare), cu o greutate de aproximativ 25 de kilograme, mai multe recipiente din sticlă și plastic conținând un kilogram muguri de canabis, semințe de canabis, obiecte purtând urme de substanță, precum și un cântar electronic de precizie și mai multe grindere”, spun reprezentanții IPJ Sibiu.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Sibiu a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Cultură de canabis, cu plante înalte de 1,40 metri, descoperită într-o seră din Mureș

Un alt bărbat, de data aceasta din Mureș, a fost arestat preventiv pentru aceeași faptă. Cultura a fost înființată în primăvara acestui an și avea 80 de plante, unele de peste 1,5 metri înălțime.

Inițial, cultura fusese una indoor, potrivit anchetatorilor, dar proprietarul a mutat-o într-o seră din comuna Tăureni, județul Mureș.

„Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în primăvara anului 2024 acesta a înființat, dezvoltat și întreținut o cultură de canabis (inițial indoor, după care a mutat-o într-o seră de pe raza comunei Tăureni) în scopul comercializării către consumatori de pe raza județului Mureș”, se arată în comunicatul DIICOT.