Ce a descoperit dr. Virgil Musta la 4 luni de la vaccinarea anti-covid-19 a unor colegi
Încă de la demararea campaniilor de vaccinare s-a tot discutat despre perioada de imunizare. În același timp s-au făcut cercetări cu privire la anticorpii generați de vaccinurile existente pe piață. Cel mai recent studiu a constatat că imunitatea poate dura până la 8 luni. În același timp s-a constatat, în anumite cazuri, și o creștere bruscă a titrului de anticorpi după vaccinarea anti-COVID. Cercetarea a fost făcută de Virgil Musta pe un număr important de medici vaccinați.
Imunitatea poate dura până la 8 luni
Potrivit Institutului de Imunologie La Jolla din California care a condus studiul, s-au măsurat toate cele patru componente ale memoriei imune la aproape 200 de persoane care au fost expuse la SARS-CoV-2. Cercetătorii au descoperit că cei patru factori au persistat cel puțin 8 luni după infectarea cu virusul.
”Acest lucru este important. Arată că organismul își poate „aminti” de virus. Dacă întâlnește din nou virusul, celulele B de memorie se pot îndrepta rapid și pot produce anticorpi pentru a lupta împotriva acestuia.”, spun cercetătorii.
Cei care s-au recuperat de COVID-19 ar putea avea imunitate luni sau poate chiar ani, au mai spus cercetătorii americani. Un alt studiu, anterior acestuia, arăta că anticorpii sunt menținuți timp de cel puțin 3 luni.
Medicul Virgil Musta anunță noi descoperiri după vaccinare
Celebrul medic de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, Virgil Musta, a făcut la rândul său câteva cercetări pe aceeași temă. Conform medicului, cercetarea s-a făcut pe un grup de 250 de colegi care s-au vaccinat în prima etapă. Virgil Musta spune că a descoperit la 4 dintre colegii săi un titru de anticorpi mai mare decât în urmă cu 2 luni.
”La 60%, imunitatea a scăzut până la 50%, și dintre acestea, aproape jumătate au chiar sub 50%, scădere a nivelului de anticorpi. Am mai constatat că 4 persoane au avut o creștere a nivelului de anticorpi față de precedenta determinare. Au intrat în contact cu virusul, având în familie persoane infectate.
Practic nu faci boala, ci această cantitate de virus îți stimulează celulele de memorie. E ca un fel de stimulare a imunității și creștere a numărului de anticorpi, ca să devii mai protejat.”, a explicat Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Victor Babeș Timișoara.
Același Virgil Musta a vorbit și despre necesitatea unei a treia doze de vaccin, având în vedere noile tulpini existente. În opinia medicului Virgil Musta o a treia doză va fi necesară pentru majoritatea populației vaccinate. Declarația sa vine ca o confirmare a celor enunțate recent de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniai naționale de vaccinare, care declara:
”Sunt două acțiuni importante. Pe de o parte, consolidarea răspunsului imun prin cea de-a treia doză la anumite categorii populaționale la risc.
Pe de altă parte, vorbim de cea de-a treia doză cu vaccinuri adaptate la variante virale mutante.”, a spus Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare în România.