Ce a descoperit ANCOM despre RCS-RDS. E posibil ca toți românii să se aboneze la ei acum

de: Anca Lupescu
03 02. 2022

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a făcut un anunț care vizează toți clienții RCS-RDS. Mai exact, această companie se află pe primul loc într-un top foarte important. Nu este de mirare că RCS-RDS au atât de mulți clienți, pentru că aceștia se bucură de câteva beneficii în plus, față de clienții altor rețele de telefonie mobilă. 

Ce s-a descoperit despre RCS-RDS

Rețeaua de telefonie mobilă RCS-RDS are cea mai mare acoperire la metrou, conform unor măsurători făcute de ANCOM. Pe al doilea loc se află Orange.

ANCOM a măsurat ce acoperire au rețelele mobile din România la metrou, iar în urma măsurătorilor arată că există o acoperire de 99% a rețelei de metrou, în timp ce în tuneluri rezultatele au arătat o acoperire de 90% pentru RCS-RDS, 88% pentru Orange, 87% pentru Vodafone și 66% pentru Telekom Mobile.

„Având în vedere că metroul este una dintre principalele soluţii de transport pentru mulţi bucureşteni, în 2021, pe lângă campania de monitorizare pe care o desfăşurăm în fiecare an, am decis să măsurăm acoperirea cu semnal de voce mobilă şi în subteran.

Astfel, am actualizat platforma aisemnal.ro cu rezultatele măsurătorilor, care indică o acoperire cumulată a reţelei de metrou din Bucureşti de 99% cu servicii de voce mobilă”, a transmis Cristin Popa, director executiv al ANCOM.

Ce spune ANCOM

Măsurările au fost făcute în direct în metrou, pe ambele sensuri ale magistralelor. Pentru că nu există semnal GPS în subteran valorile au fost mediate la secundă.

„Ca o continuare a campaniilor desfăşurate în anii trecuţi, în 2021 am realizat măsurători doar în acele localităţi în care am fost notificaţi de către operatori că au fost aduse îmbunătăţiri semnificative din punct de vedere al acoperirii cu servicii de voce, prin instalarea de noi site-uri sau modernizarea celor existente.

Aisemnal.ro a fost actualizat şi cu aceste noi date punctuale. Pentru anul acesta, ne propunem să lărgim aria măsurătorilor efectuate şi, pe lângă realizarea măsurătorilor la nivel naţional ce conţin inclusiv detaliile de roaming involuntar, acoperirea cumulată şi traseele metroului din Bucureşti,

să verificăm nivelul de semnal pe infrastructura de căi ferate”, a mai spus Cristin Popa, director executiv al ANCOM.