Ce a apărut la Ferma Dacilor, chiar unde au murit 8 persoane. Cornel Dinicu s-a întors la locul tragediei

de: Sabina Anastasia
30 03. 2024

Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, pensiune ce a ars din temelii la finalul anului 2023, s-a prezentat sâmbătă dimineață, 30 martie 2024, la locul tragediei. Opt persoane și-au pierdut viața în flăcările de la complexul turistic. Ce a apărut în zonă. Foto

Cornel Dinicu, plasat sub control judiciar

Incendiul de la Ferma Dacilor, din Gura Vadului, Tohani, de pe 26 decembrie 2023, a marcat întreaga țară. Opt persoane și-au pierdut viața în flăcările ce s-au declanșat la pensiunea deținută de Cornel Dinicu. Proprietarul complexului turistic a fost arestat preventiv în ianuarie 2024.

Pe 1 februarie, Cornel Dinicu a fost transferat din arestul preventiv în arest la domiciliu. Pe 25 martie, procurorii au solicitat instanței prelungirea arestului la domiciliu, cererea fiind respinsă de Judecătoria Ploiești. Procurorii au contestat decizia, verdictul final fiind acordat vineri, 29 martie.

Decizia luată de Tribunalul Prahova

Vineri, Cornel Dinicu a fost eliberat din arestul la domiciliu, potrivit deciziei luate de instanța Tribunalului Prahova. Patronul Fermei Dacilor a fost eliberat, aflându-se în continuare sub control judiciar, după cum se arată pe portalul justiției.

„În temeiul art. 425 ind. 1 alin.7 pct.1 lit. b raportat la art. 204 C.proc.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești împotriva încheierii penale nr. 33 din data de 25.03.2024 pronunţată de Judecătoria Ploiești în dosarul 7168/281/2024”, se arată în decizia definitivă a Tribunalului Prahova.

Slujbă de pomenire pentru victimele tragediei

Primul lucru pe care l-a făcut Cornel Dinicu, după plasarea lui sub control judiciar, a fost să se reîntorcă la locul tragediei. Patronul pensiunii Ferma Dacilor s-a deplasat la Gura Vadului, la locul în care odată se ridica mândru rusticul complex turistic. Nu a mers singur, ci însoțit de o mulțime de oameni.

Sâmbătă dimineață, 30 martie, la locul tragediei a fost organizată o slujbă de pomenire pentru sufletele celor opt victime care au murit în incendiul produs de sărbătorile de iarnă. Zeci de români au fost prezenți la eveniment. S-au împărțit bucate în onoarea celor comemorați.

Cornel Dinicu a plantat nuci în memoria victimelor

Cornel Dinicu a făcut un apel prin care a solicitat sprijinul oamenilor pentru plantarea a nu mai puțin de 150 de puieți de nuc, în memoria victimelor incendiului. Toți cei prezenți au dat o mână de ajutor la plantarea copacilor. Patronul Fermei Dacilor vrea să refacă pensiunea în care odată se simțea ca acasă.