28 oct. 2021 | 19:21

Ce a aflat Leo Iorga cu 2 ore înainte să moară. Fiul lui face dezvăluiri macabre EXCLUSIV

Monden
Ce a aflat Leo Iorga cu 2 ore înainte să moară. Fiul lui face dezvăluiri macabre EXCLUSIV
Pe 2 noiembrie se împlinesc 2 ani de la decesul lui Leo Iorga

Edy Iorga face dezvăluiri-șoc, la doi ani de la decesul lui Leo Iorga: ”Tata și-a ales singur groapa. La două ore după ce a aflat că e gata cavoul e murit!” Pe 2 noiembrie 2019, inima solistului Leo Iorga a încetat să mai bată, după opt ani de suferință și de luptă nedreaptă cu o boală nemiloasă, cancerul pulmonar. Înainte de parastasul de doi ani, Edy Iorga, fiul cel mare al regretatului artist, ne-a făcut dezvăluiri-șoc, în exclusivitate pentru playtech.ro: ”Tata și-a ales singur groapa, la Bellu, știa ca nu mai are zile. A vrut să o vadă. Iar la două ore după ce a aflat că este gata cavoul a murit”.

Pe 2 noiembrie se împlinesc doi ani de când Leo Iorga a încetat din viață

Leo Iorga a luptat enorm să trăiască, după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. A trecut prin cinci operații, prin tratamente dureroase și ședințe de chimioterapie. Cu ajutorul medicilor și al familiei, a reușit să păcălească moartea aproape opt ani. Inima lui a încetat însă să mai bată pe 2 noiembrie 2019.

Artistul a murit pe un pat de spital, înconjurat de cei dragi, de soție și de cei doi fii ai lui, Edy și Paul. Acum, familia se pregătește de parastasul de doi ani al cântărețului, fost solist al trupei Compact:

”Vom face un parastas, în funcție de ce restricții vor fi, cred că vom da niște bani la o mănăstire pentru a pregăti o masă caldă pentru copiii sărmani”, ne-a spus Edy Iorga, în exclusivitate pentru playtech.ro

  • ”Leo Iorga și-a ales singur groapa, la Bellu. La două ore după ce a aflat că e gata cavoul a murit”

Edy Iorga ne-a făcut însă și o dezvăluire-șoc, despre tatăl său, care își pregătise chiar și locul de înmormântare. Leo Iorga și-a ales singur groapa unde avea să-și doarmă somnul de veci, la Cimitirul Bellu, din București:

”El și-a ales groapa, a vrut să vină cu mama la masa negocierilor, se întâmpla asta în anul morții lui. Numai că nu i-a plăcut groapa de pe Aleea Artiștilor, a spus că acolo este prea mare înghesuială, că sunt morminte chiar și pe alee, așa că a ales o groapă de pe Aleea Scriitorilor, lângă mormintele lui Mihai Eminescu, I.L. Caragiale și Mihail Sadoveanu.

A cumpărat acolo o parcelă, apoi s-a tot interesat de lucrări. Ca o coincidență stranie, tata n-a plecat, n-a murit, până când nu a fost sigur că locul de veci este terminat. A murit la două ore după ce a aflat că e gata cavoul”.

”Am păstrat geaca de piele pe care tatăl meu a purtat-o la ultimul lui concert”

Înainte de a muri, Leo Iorga reușise, cu ultimele puteri, să ajungă pe scenă, la spectacolul din 20 septembrie 2019, de la Arenele Romane, pentru a-și lua adio de la fani. A fost adus pe scenă în scaunul cu rotile și a interpretat, cu greu, versurile

”După ani și ani mă voi întoarce/, După ani și ani sigur voi veni/, După ani și ani vom fi împreună din nou/, Primul nostru gând ne va regăsi plângând”. I-au fost alături, la acest eveniment emoționant, copiii și soția. Publicul l-a susținut la refren, Leo având vocea aproape stinsă, din cauza bolii necruțătoare:

”Tata a fost fericit că publicul l-a aplaudat, că a cântat cu el. Atunci am plecat de la spital, pentru câteva ore, el de fapt era internat. Nu mai mânca, uneori nu știu nici dacă ne recunoștea. Ne-a iubit foarte mult, iar scena a fost viața lui. Păstrăm și acum geaca lui de piele pe care a purtat-o la ultimul recital”, ne mai povestea Edy Iorga, în alt interviu pentru playtech.ro

”Tata mă veghează, de acolo, de Sus. M-a ajutat cu bani, de dincolo de moarte!”

Edy Iorga este convins că tatăl lui îi veghează de acolo, de Sus, mai ales după ce a trecut printr-o experiență care i-a dat fiori reci:

”Am avut acum câteva luni un necaz, nu mai aveam bani nici pentru chirie căci, la vreme de pandemie, firma mea de efecte pirotehnice nu produce din lipsă de evenimente.

Și mă tot gândeam de unde să fac rost de o sumă cu care să acopăr și utilitățile casei. La un moment dat, m-a sunat fratele meu mai mic, Paul, și m-a întrebat dacă am verificat contul în care tatăl meu primea bani din drepturile de autor.

Când am verificat, am găsit în jur de 1.000 de lei, exact suma de care aveam nevoie. M-am uitat spre Cer și am zâmbit. M-a ajutat cu bani, de dincolo de moarte. Cu siguranță, cei dragi ne veghează”.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Orașul din România prin care trece singurul pârâu termal din țară. Temperatura apei este de 30 de grade Celsius
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro