Cazul Caracal. Rudele Alexandrei și Luizei, reacții dure după anunțul DIICOT: „Am fost mințiți”

de: Claudiu Surmei
17 08. 2019

Rudele Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu au reacționat dur după ce DIICOT a anunțat că în urma raportului INML cu privire la oasele găsite în pădurea de lângă Caracal nu s-a putut identifica nicun profil ADN. Bunicul Luizei este distrus și crede că anchetatorii au mințit familiile celor două fete.

Rudele Alexandrei și Luizei, reacții dure după anunțul DIICOT

„INML și-a dat seama în 12- lea ceas că nu procedează corect. Ce să înțelegem, numai anomalii, numai tâmpenii, numai prostii. Domnul Tonel Pop e în permanent contact cu organele de anchetă și a spus că ne contactează dacă apare ceva. Să le fie rușine, sunt plătiți să își facă datoria. În dosarul nostru am fost mințiți, învârtiți. Spun pe proprie răspundere că ei au știut din prima clipă ce se întâmplă la Caracal, ca Luiza a fost răpită”, a declarat bunicul Luizei după ce DIICOT a anunțat că victima din pădurea de lângă Caracal nu poate fi identificată.

Mama Luizei Melencu a reacționat și ea, spunând că nu are încredere în raportul INML. Femeia intenționează să ceară o cantraexpertiză internațională.

„Concret nu mi-au spus nimic, iar eu cred că normal ar fi fost să vină cineva să ne anunțe și pe noi oficial, nu au anunțat nici măcar în al zecelea ceas să știm despre ce este vorba, iar părerea mea este că fetele sunt vii. Până nu am ceva concret, tu spui că am găsit un dinte, cenușa aceea, concret dacă fac o înmormântare o fac creștinește, ăsta-i copilul meu să știu unde mă duc, dar tu îmi spui că ai găsit că sunt umane între 15 și 19 ani, auzim de 4 luni verdictul acesta”, a declarat Monica Melencu.

O altă reacție a venit din partea unchiului Alexandrei Măceșanu, care a criticat în repetate rânduri modul în care au acționat autoritățile în cazul de la Caracal.

„Ce să vedeți. INML și-a revenit și el. Dar parcă tot Dincă a indicat aceleași lucruri și în cazul Alexandrei. Eu cred că cei de la INML încep să realizeze pericolul în care se află dacă nu fac profesionist aceste analize. Eu cred că în cazul Alexandrei s-au grăbit. Eu mă bucur foarte mult că nu se poate profila că ar fi Luiza, căci erau două fete tinere”, a spus Alexandru Cumpănașu.