Cazul Caracal. Informații de ultimă oră despre Gheorghe Dincă. Decizia este clară

Cazul Caracal. Informații de ultimă oră despre Gheorghe Dincă

Decizie de ultimă oră în cazul Caracal. Luni, instanța a respins definitiv cererea lui Gheorghe Dincă de strămutare a dosarului de la Tribunalul din Olt la cel din Slatina. Ce înseamnă asta și ce se va întâmpla mai departe în cazul dispariției Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu?

Lovitură pentru Gheorghe Dincă. Instanța a respins cererea de strămutare a dosarului Caracal la Tribunalul din Slatina ca fiind neîntemeiată

Magistrații de la Curtea de Apel Craiova s-au pronunțat în ceea ce privește cererea lui Gheorghe Dincă de strămutare a dosarului de la Tribunalul Olt. Această cerere a fost respinsă ca fiind nefondată. Hotărârea nu a surprins pe nimeni pentru că era puțin probabil ca o astfel de solicitare să fie acceptată, în condițiile în care anul trecut aceeași cerere a fost formulată inclusiv de avocații celor două familii și a fost respinsă.

Așadar, dosarul Caracal va fi în continuare judecat pe fond la Tribunalul Olt. Gheorghe Dincă a susținut luni, într-o videoconferință, că vrea ca acest dosar să nu mai fie judecat la Olt fiindcă nu ar avea încredere în magistrații de acolo. În aceste momente, se continuă audierea martorilor.

„În baza art. 74 C.p.p. Respinge, ca nefondată, cererea de strămutare formulată de petentul Dincă Gheorghe. Obligă petentul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. Conform art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, în sumă de câte 313 lei fiecare, rămân în sarcina statului şi se vor vira către Baroul Dolj din fondurile Ministerului Justiţiei. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 01.03.2021”, se arată în decizia definitivă a judecătorilor.

A fost formulată o cerere de recuzare

„Am solicitat asistență juridică internațională. Să se afle cu ce posturi telefonice s-a vorbit de pe telefonul Luizei, după răpire. Au fost șase apelui de pe telefonul Luizei, în contextul în care Dincă era în altă locație. Ce se face în acest dosar, nu se face justiție. Dincă cred că primește niște promisiuni, alteori i se pare că sunt acoperite alte lucruri și este debusolat. I s-a sugerat de către judecătoare să nu dea declarații”, a declarat Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu.

  • Recuzarea este un mijloc procedural prin intermediul căruia părţile pot solicita, în cazurile prevăzute de lege, îndepărtarea unuia sau a mai multor judecători din completul de judecată
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI