Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, cerință macabră la tribunal. Ce vrea să facă pe 31 mai

Cazul Caracal. Gheorghe Dincă, cerință macabră la tribunal. Ce vrea să facă pe 31 mai
Cazul Caracal. Gheorghe Dinca, cerinta macabra la tribunal

Dosarul Caracal are un nou termen, pe data de 31 mai. Ce decizia se va lua, atunci, în cazul dosarului în care Gheorghe Dincă este judecat de Tribunalul Olt pentru uciderea tinerelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu. Ce cerință șocantă are criminalul din Caracal.

Ce cerințe noi a formulat Gheorghe Dincă, în procesul cazului Caracal

Noi detalii ies la iveală în cazul dosarului Caracal. Pe data de 31 mai are loc un nou termen, după ce procesul a fost amânat, în care instanța va anunța dacă aprobă „experimentul cu butoiul” cerut de inculpatul Gheorghe Dincă.

Procesul se desfășoară cu ușile închise și fără public sau presă, contrar cerințelor avocatului familiei Melencu, una dintre victimele lui Gheorghe Dincă.

„E o cauză care interesează siguranța întregii comunități. E de interes național ca ședința de judecată să fie publică.”, insista avocata familiei Luizei Melencu, scriu cei de la Libertatea.

Gheorghe Dincă este acuzat de batjocorirea și uciderea celor două fete, Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu, motiv pentru care are dreptul de a solicita administrarea unor probe, pentru a-și demonstra nevinovăția.

Prin urmare, la începutul procesului, criminalul din Caracal a cerut instanței următoarele lucruri:

  • să se realizeze trei contraexpertize (genetică, antropologică şi ştiinţifică), privind extragerea ADN-ului victimei Alexandra Măceşanu;
  • să se execute un experiment judiciar cu privire la arderea unui cadavru de animal, cu greutatea aproximativă a victimei, într-un butoi similar cu cel în care se presupune că ar fi fost arsă Alexandra Măceșanu;
  • să fie precizat exact cum a stabilit medicul legist că victima Alexandra Măceşanu a fost omorâtă la data de 26.07.2019, în lipsa cadavrului.

„Ia vezi ce declari acolo, că-ţi iau gâtul!”

De asemenea, Gheorghe Dincă a mai cerut audierea unor martori și a lui Ştefan B., despre care spune că ar fi „adevăratul răpitor al celor două victime”.

Gheorghe Dincă a menționat acest nume, pentru prima dată, în luna ianuarie 2020,  în scrisoarea de şase pagini pe care le-a trimis-o, din închisoare, bunicilor Luizei Melencu.

Ștefan Risipițeanu a pledat nevinovat, după ce a fost acuzat de faptul că ar fi abuzat-o pe tânăra Luiza Melencu. De asemenea, bărbatul susține că „a fost torturat de trupele speciale şi constrâns să declare aşa cum au dorit procurorii”.

Ștefan Risipițeanu l-ar fi amenințat pe Gheorghe Dincă la începutul procesului, când a fost scos din sala de judecată:

„Ia vezi ce declari acolo, că-ţi iau gâtul!”, i-a strigat complicele său.