Cazul Caracal. Doi medici legiști rup tăcerea despre Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

de: Năstase Mirabela
09 02. 2022

Cazul Caracal. Doi medici legiști au rupt tăcerea despre Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Medicii legiști din București vorbesc în fața instanței despre expertizele efectuate de către INML în cazul celor două victime. De altfel, unul dintre medici este cel care a și emis certificatul de deces al Alexandrei Măceşanu, tânăra care ar fi fost ucisă de Gheorghe Dincă.

Doi medici legiști rup tăcerea despre Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu

Sunt audieri cheie, azi, în dosarul Caracal. Doi medici legişti din Capitală vorbesc în faţa instanţei despre expertizele efectuate de INML în cazul victimelor Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu.

În dosarul Caracal s-a emis un certificat de deces pe numele Alexandrei Măceşanu, iar părinții săi au refuzat să ridice certificatul, formulând o plângere penală împotriva medicului care a semnat documentul. Dosarul Caracal se judecă tot la Tribunalul Olt, acolo unde Gheorghe Dincă și complicele acestuia, Ștefan Risipițeanu, sunt judecați pentru cele două crime de care au fost acuzați de către procurori.

Gheorghe Dincă este judecat după ce le-ar fi răpit pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, după care le-a dus în casa sa din Caracal, unde le-ar fi batjocorit, ucis, apoi le-a ars cadavrele.

Sancțiuni reduse pentru polițistul Constantin Pistol

Unul dintre polițiștii care au fost considerați responsabili, din punct de vedere moral, de moartea Alexandrei Măceșanu,  a fost comisarul Constantin Pistol. El a fost ultima persoană care a vorbit la telefon cu adolescenta abuzată. Ulterior, tânăra a fost ucisă în casa lui Gheorghe Dincă.

Atunci, polițistul a fost sancționat disciplinar întrucât nu a intervenit în timp util, lăsând-o pe Alexandra în mâinile criminalului. Constantin Pistol a chemat în judecată apoi de MAI și IGPR, cerând repunerea în funcția de șef al Biroului Investigații Criminale al Poliției Caracal. Procesul s-a judecat la Tribunalul Olt, iar judecătorii au dat verdictul. Ei au hotărât ca el să își reia atribuțiile.

 „Admite cererea de chemare în judecată în parte; anulează în parte actele administrative contestate, respectiv dispoziţia Inspectorului General al Poliţiei Române nr. 1495/11. 02. 2020, Ordinul Ministrului Afacerilor Interne nr. II/624/1. 04. 2020. Încheierea Consiliului de Disciplină nr. 974881/3. 02. 2020, raportul de cercetare prealabilă a faptelor nr. 511480/DIC/S2/CA/6. 12. 2019 în ceea ce priveşte durata sancţiunii aplicate.

Menţine sancţiunea disciplinară a amânării promovării în grade profesionale sau funcţii superioare aplicată reclamantului prin actele administrative contestate, însă reduce durata acestei sancţiuni de la 3 ani la 18 luni”, a decis instanța, în cazul comisarului Constantin Pistol, potrivit SpyNews.ro.

Cazul Caracal continuă însă, fiind încă departe de a se da un verdict.