Cazarea de lux în care a stat prințul care l-a împușcat pe ursul Arthur. Imagini din castelul Mikes, Covasna

de: Bișinicu Andreea
10 05. 2021

De câteva săptămâni presa din România dezbate subiectul ursului Arthur care a fost împușcat, în luna martie, de către prințul Prinţul Emanuel von and zu Liechtenstein. Se pare că prințul a fost cazat timp de trei zile la o locație de lux din Zăbala, Covasna, în timpul unei partide de vânătoare. Imagini din castelul Mikes, Covasna.

Cazarea de lux în care a stat prințul care l-a împușcat pe ursul Arthur

Resortul de cinci stele se numește Castelul Mikes se află în inima Transilvaniei și aparține familiei Mikes, care erau proprietarii mai multor castele și conace din centrul țării, dintre care doar cel din Zăbala mai există astăzi în picioare.

Superbul castel, denumit Zabola Estate, este situat la 30 de kilometri de satul Ojdula, acolo unde, în luna martie a acestui an, s-a desfășurat controversata partidă de vânătoare în urma căreia a fost omorât ursul Arthur, cel mai mare urs brun din Europa.

Conform jurnaliștilor de la click.ro, castelul-hotel este o locație exclusivistă, pentru care turiștii scot din buzunar circa 500 de euro pe noapte. Reşedinţa luxoasă a familiei Mikes datează de peste 600 de ani. Clădirile resortului, care sunt folosite pentru cazarea musafirilor, fac parte din diferite epoci și se află într-un parc de 50 hectare, care se afundă în pădurile vaste ale Carpaţilor.

Pe site-ul oficial al castelului se spune că în anul 1949 reședința a fost naționalizaă, iar familia Mikes a fost evacuată din clădire. După aceea, castelul a găzduit sediul Gospodăriei Agricole de Stat, apoi casa de vară a Federației Sindicale.

Apoi, clădirea a funcționat precum un orfelinat, o școală, cât și sanatoriu și spital de boli mintale. În anul 2005, familia Mikes a solicitat restituirea domeniului, după care s-a efectuat construirea ansamblului de clădiri și renovarea parcului.

Cum arată locația de lux din Covasna

O noapte de cazare în superbul resort costă între 118 și 520 de euro, iar facilitățile sunt demne de capete încoronate: plimbări cu caleaşca, cină romantică sau o baie rejuvelizantă (de întinerire) în lapte şi miere, echitaţie pe teren, saună în pădure sau chiar picnic într-un pavilion special amenajat printre copaci.

Prețurile sunt pe măsura pretențiilor, iar o cină privată costă nu mai puțin de 290 euro. Contra acestei sume, cuplul este primit într-o sală de 90 metri pătrați, dotată cu un şemineu uriaş şi 100 de lumânări aşezate într-un mod special. De asemenea, îndrăgostiții au parte de serviciile propriului ospătar şi a unui bucătar.

După ce a fost arătat cu degetul pentru uciderea ursului Arthur, Emanuel von and zu Liechtenstein a intervenit, încă de miercurea trecută, cu primele declarații oficiale privind aceste acuzații. Prințul susține că a participat la o vânătoare legală iar animalul pe care l-a împușcat ar fi fost alt urs, care se afla în proximitatea caselor oamenilor și reprezenta un adevărat pericol pentru localnici.