Caz șocant la Spitalul „Victor Babeș” din București. Pacientă moartă, după ce un brancardier ar fi dezintubat-o din greșeală. Ce voia să facă, de fapt

Caz șocant la Spitalul „Victor Babeș” din București. Pacientă moartă, după ce un brancardier ar fi dezintubat-o din greșeală. Ce voia să facă, de fapt
Pacientă moartă la Spitalul "Victor Babeș" Sursă poză: Digi24

Un eveniment tragic a avut loc joi seară la Spitalul „Victor Babeș” din Capitală, acolo unde una dintre paciente a murit într-un mod tulburător. Potrivit primelor informații, femeia, în vârstă de 64 de ani, a fost dezintubată din greșeală de un brancardier.

O greșeală medicală a răpit o șansă la viață

Cel care ar fi făcut această greșeală fatală ar fi un brancardier de la spitalul „Victor Babeș” , care trebuia să ridice o persoană decedată. Acesta ar fi confundat persoanele și ar fi luat o altă pacientă intubată.

Potrivit primelor declarații, acesta nu s-ar fi uitat pe monitorul de la patul pacientei și nu a realizat că femeia trăiește, chiar dacă era ținută în viață cu ajutorul aparatelor.

Poliția Română a transmis recent un comunicat în care a explicat pe scurt evenimentul petrecut joi seară. Astfel, oamenii legii au fost solicitați să intervină în cazul unui deces suspect din cadrul spitalului menționat.

În următoarele ore, poliția va investiga cazul pentru a afla cauzele reale ale decesului pacientei. De asemenea, rezultatul necropsiei va reprezenta informație cheie pentru anchetatori.

„În seara zilei de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3.

Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3.

Se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, se precizează în comunicatul transmis de Poliție, potrivit G4media.ro.

Cine a anunțat decesul femeii

Potrivit informațiilor primite, G4Media anunță că cel care ar fi denunțat greșeala brancardierului a fost un doctor. Acesta ar fi sunat la 112, transmițând că o pacientă a decedat în secția de Terapie Intensivă după ce un brancardier a dezintubat-o din greșeală.

Pacienta infectată cu COVID-19 fusese internată pe 25 noiembrie, iar starea acesteia nu era una foarte bună.

„Brancardierul trebuia să ridice o moartă din salonul în care se afla și femeia intubată. Nu s-a uitat pe monitor să vadă că femeia trăia și a dezintubat-o”, a informat o sursă din cadrul spitalului pentru G4Media.

În urma evenimentului nefericit, o echipă de la Serviciul Omoruri al DGPMB s-a deplasat la spital pentru investigații, în timp ce brancardierul se află acum în custodia Poliției.