18 sept. 2020 | 14:14

Caz șocant la Bistrița-Năsăud. Tânără de 15 ani, obligată să se drogheze și să se prostitueze, iar mai apoi vândută pe un pitbull

Știri generale
Caz șocant la Bistrița-Năsăud. Tânără de 15 ani, obligată să se drogheze și să se prostitueze, iar mai apoi vândută pe un pitbull
Caz șocant la Bistrița-Năsăud. Tânără de 15 ani, obligată să se drogheze și să se prostitueze, iar mai apoi vândută pe un pitbull. După 9 ani, doar unul dintre cei cinci traficanți este în închisoare Sursă foto: timesofmalta.ro

O poveste reală a șocat România, după ce Libertatea.ro a făcut public acest caz. Totul s-a petrecut în urmă cu nouă ani, în Bistrița-Năsăud, atunci când o fată de 15 ani a fost obligată să se drogheze, să se prostitueze, iar mai apoi, a fost vândută pe un pitbull și 2000 de lei. Schimbul dintre fată și câine a avut loc într-o parcare dintr-o comună. În tot acest timp, singurul care a fost sancționat și se află în închisoare este unul dintre traficanți.

Cum a ajuns tânăra pe mâna traficanților

Potrivit libertatea.ro, Ana era o fată, în vârstă de 15 ani, o adolescentă ca oricare alta, care locuia cu părinții și învăța la o școală profesională din Bistrița. În 2010, viața avea să i se schimbe, deoarece Ana și-a ales un anturaj care i-a săpat groapa.

Fata începuse să consume mult alcool și etnobotanice, obicei care i-a afectat vizibil viața. Părinții au observat schimbări în comportamentul ei, motiv pentru care i-au reproșat în mod repetat.

Întrând într-o stare patologică ireversibilă, Ana a ales calea care i s-a părut cea mai la îndemână: plecarea din casa părintească. Aceasta a stat câteva zile la o colegă, unde ulterior l-a cunoscut pe Cătălin Costoiu, principalul traficant de droguri și de persoane. Acesta lucra ca și taximetrist în Bistrița și nimic nu părea să-l dea de gol pentru ceea ce era de fapt.

Acesta i-a propus Anei să se mute la el acasă, unde locuia cu Ozana, iubita lui, iar Ana a acceptat. Din acest moment, viața ei urma să se schimbe radical, urmând să trăiască un coșmar greu de imaginat.

Fata a fost încurajată să consume tot mai multe droguri și etnobotanice, iar cel care le furniza “marfa” solicitată de Costoiu era Adam Robert, traficant în vârstă de 23 de ani, prieten cu Cătălin.

Ce condiții i s-au impus Anei atunci când a devenit sclava drogurilor

La scurt timp, ca orice consumator de droguri, Ana devenise dependentă, iar acest lucru constituia un avantaj pentru Costoiu, care deja o oblige să întrețină relații sexuale cu diverși bărbați pentru a-și achita costul drogurilor. Furnizorul, Adam Robert, devenise violent cu tânăra, amenințând-o cu pistolul și obligând-o să întrețină relații sexuale cu el.

Pentru că nu mai suporta viața pe care o ducea, în puținele momente de luciditate, Ana i-a spus lui Costoiu că vrea să plece de la el, moment în care acesta a refuzat-o. Victima a început să plângă, fapt care i-a obligat pe cei trei traficanți, Costoiu, iubita sa, Ozana și Adam Robert să pună la cale un plan de vânzare-cumpărare.

Astfel apare în décor cel de-al patrulea traficant de persoane și droguri, Victor Rădulescu, pasionat de câini de luptă. Adam Robert a venit cu ideea de a o vinde pe fată pentru un câine pitbull, rasa preferată a acestuia și o sumă de bani modică. Zis și făcut.

Costoiu face trafic de carne vie cu Ana

În dimineața zilei de 12 februarie 2001, Ana este forțată să mânânce, moment în care este drogată, iar mai apoi este urcată în taxiul lui Costoiu, pentru a fi dusă la locul stabilit de Adam Robert și Victor Rădulescu. Aceștia s-au întâlnit în parcarea unui restaurant de lângă comuna Galații Bistriței. Când au ajuns, doi bărbaţi îi aşteptau acolo, lângă un autoturism Opel.

Adam Robert a dezvăluit la dosar că „Costoiu Cătălin a discutat câteva minute, apoi i-a cerut fetei să coboare și să meargă în acea maşină. Ea a urcat în Opel cu plasa în care avea haine, fără să opună rezistență și fără să întrebe unde merge”.

Cei doi au luat câinele din Opel și au primit o sumă de 2000 de lei, bani înveliți într-o coală albă. Adam Robert a declarat că Ozana a fost nemulțumită de suma de bani primită, dar cu toate astea, ea a primit o pereche de cizme, cumpărată din suma de bani respectivă.

Ana a fost obligată să se prostitueze împotriva voinței sale

Noul posesor al fetei, Victor Rădulescu, traficant de carne vie, a dus-o pe Ana la locuința unui alt bărbat, C.I, care a obligat-o pe fată să se culce cu el, dar și cu mulți alți bărbați. Deși aceasta l-a implorat să o elibereze și că îi va da câți bani va dori, bărbatul a fost de neînduplecat.

În dimineața zilei de 16 februarie, Ana a fost dusă de C.I. și Rădulescu Robert să se întâlnească cu patru bărbați cu care urma să întrețină relații sexuale. Aceștia au plătit fiecare 150 de lei și au dus-o pe fată cu mașina la un motel din Trivale.

Aici, Ana a văzut luminița de la capătul tunelului. Fiind extrem de speriată, tânăra i-a rugat pe clienți să o lase să dea un telefon. Astfel, ea a sunat-o pe Irina, care i-a recomandat să sune la Poliție. Ana le-a povestit clienților drama prin care a trecut.

“Era speriată și tremura. Ne-a spus că are 15 ani, că a fost racolată pentru prostituție și ne-a rugat să o ajutăm să meargă acasă”, a declarat unul dintre bărbaţi la proces.

În minutele următoate, poliția a ajuns la fața locului, iar Ana împreună cu cei patru bărbați au fost duși la sediul poliției.

Ce pedeapsă au primit traficanții. Doar unul singur este la închisoare

Potrivit libertatea, deznodământul este unul extrem de trist, care reflectă nepăsarea autorităților competente pentru astfel de cazuri.

Dosarul a fost preluat de DIICOT – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, iar cercetările începute în 16 februarie 2011, ziua în care a fost sesizată poliţia, s-au finalizat la 21 noiembrie 2016. În tot acest timp, DIICOT nu a cerut niciodată arestarea traficanţilor.

Din cei cinci traficanți, doar unul și-a recunoscut fapta: Robert Adam. Procesul început în februarie 2017, s-a finalizat în mai 2019, iar singurul care a ajuns în închisoare este Robert Adam.

Deși toți au atacat decizia de condamnare, Curtea de Apel le-a respins-o. Din păcate, aceștia sunt dați în urmărire general, însă nu se știe cine și când se va ocupa de prinderea și condamnarea lor, potrivit libertatea.ro.

PlaySport
DE NERECUNOSCUT! Cum arată la 76 de ani Valentin Ceaușescu, ultimul fiu în viață al lui Nicolae Ceaușescsu
Ego.ro
TE SPERII! Cum arată cele mai apetisante femei din România fără machiaj FOTO
Ego.ro
Diana ȘOȘOACĂ, în ipostaze provocatoare! Imagini din tinerețe care au scăpat pe internet
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Cancan.ro
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Stirile PROTV
Un bărbat a primit o factură la telefon de 134.000 de euro după ce și-a petrecut vacanța într-o țară din Europa
Romania TV
Câştigător Survivor România 2024. Jador a scăpat porumbelul, surpriză uriaşă!
Capital.ro
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
EVZ.ro
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Adevarul
O româncă se judecă de zece ani cu Elon Musk. Inițialele numelui său sunt pe acumulatorii mașinilor Tesla Model S
BZI.ro
De ce nu este deschis sicriul lui Costel Corduneanu? Este acoperit cu flori şi drapelul României. Familia vine cu explicaţii – FOTO
Spynews.ro
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
Top 10 filme cu Amza Pellea. Actorul, un TITAN al cinematografiei românești
Parteneri
Imagini halucinante. O femeie și-a dus unchiul mort la bancă pentru a lua credit
Redactia.ro
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Digisport.ro
O româncă trage un semnal de alarmă: „Nu mai e de trăit în Italia”. Ce fenomen periculos a observat
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr record de soldați condamnați pentru crimă
Digi24
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se poată călugări și de-acum vor trăi doar din mila altora
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
WhatsApp trezește mari nemulțumiri. Utilizatorii sunt total derutați
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. De ce nu vrea Alexandra Velniciuc să aibă copii. Actrița are o căsnicie de mai bine de 20 de ani cu Șerban Puiu / VIDEO
Spynews
S-a aflat ce a făcut Ion Iliescu. A fost nevoie de aproape 30 de ani să se întâmple
Capital.ro
Gigantul care vine pe piața din România. Cifra de afaceri este de sute de miliarde de euro şi are angajaţi cu zecile de mii
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
BANI pentru ANGAJAȚI. MILIOANE de români PRIMESC în curând MĂRIREA
Mediaflux
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro