Caz înfiorător la Timișoara. O femeie însărcinată, infectată cu COVID-19, a murit în drum spre spital. Medic: „Ar fi putut fi salvați”
Caz șocant în Timișoara, acolo unde o femeie însărcinată în șase luni, cu COVID-19, a murit în drum spre spital. Medicii sunt șocați de cazul victimei și susțin că aceasta ar fi putut fi salvată dacă se acționa corespunzător și în timp util. O anchetă în acest sens este în curs de desfășurare.
Femeia mai avea încă patru copii care o așteptau acasă
Managerul Spitalului Județean Timișoara, Raul Pătrașcu, vorbește despre „un caz halucinant” pe care l-a avut joi. Este vorba de o femeie, în vârstă de 39 de ani, care se afla la a cincea sarcină. Femeia a fost infectată cu COVID-19 de la un conact direct, însă era asimptomatică.
În ultimele ore, starea sa de sănătate s-a înrăutățit, astfel că femeia a fost transportată de la spitalul din Arad către Maternitatea Bega sau Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara.
Din păcate, viitoarea mămică a făcut un stop cardio-respirator, iar ulterior, la UPU, încă trei, fiind declarat decesul acesteia și al fătului. Medicii sunt șocați de modul în care a fost gestionat cazul în spitalul din Arad, acolo unde cazul femeii a fost tratat cu sperficialitate.
Mesajul publicat de Raul Pătrașcu în urma nefericitului eveniment
Managerul Spitalului Județean Timișoara a făcut o postare pe Facebook în care a explicat cazul femeii însărcinată, infectată cu COVID-19. Acesta explică faptul că femeia prezenta o valoarea a saturației de oxigen, mult sub limita normală, astfel că viitoare mpămică ar fi trebuit intubată.
„De ce este halucinant cazul? Pentru că din informațiile noastre pacienta a ajuns la Spitalul Județean Arad inițial asimptomatică, fiind depistată pozitiv în urma unui contact cu o altă persoană pozitivă.
Nu a fost transferată la Maternitatea COVID-19 din județul Arad, ci a fost ținută la Spitalul Județean Arad, inițial în Secția de Chirurgie, pentru că acolo există zonă roșie, cu consult ginecologic fără probleme.
Atunci când pacienta a început să se decompenseze, a fost transferată pe secția ATI a aceluiași spital, unde nu ar mai fi fost urmărită corespunzător.
Din informațiile noastre, a fost <<descoperită>> în această dimineață la raportul de gardă de către un epidemiolog din cadrul DSP Arad, căruia i s-a transmis că acest caz îi depășește. Acest lucru este halucinant, având în vedere că pacienta ar fi avut o saturație de oxigen de 70%, mult sub limita obligativității intubării, fiind deci un caz clasic de ATI”.
Medicul a confirmat faptul că femeia nu prezenta probleme ginecologice, astfel că în urma unei intubări la timp, s-ar fi salvat două vieți, iar alte patru ar fi avut în continuare o mamă care să le îngrijească.
„Fiindcă pacienta nu avea probleme ginecologice, dacă ar fi ajuns la noi la timp, noi am fi internat-o direct pe secția ATI pentru că exact acolo se face managementul unui caz care se agravează. O simplă intubare făcută la timp ar fi ajutat la salvarea a două vieți omenești, dintre care a unui făt”, mai spune managerul, potrivit digi24.