Cauza morții tinerei care s-a prăbușit în sala de fitness. Ce au descoperit medicii la autopsie

Cauza morții tinerei care s-a prăbușit în sala de fitness. Ce au descoperit medicii la autopsie
Flavia, tânăra moartă în sala de fitness

Moartea adolescentei din Alba Iulia a șocat o țară întreagă, după ce la 17 ani s-a prăbușit din picioare. În urmă cu puțin timp, rezultatele autopsiei au ieșit, iar medicii au rămas stupefiați de cauza care i-a provocat moartea. Tragedia a avut loc, sâmbătă, 19 noiembrie, într-o sală de fitness, în timp ce tânăra se antrena ca de obicei.

Cine este adolescenta care a murit într-o sală de fitness

O tragedie fără margini a avut loc într-o sală de fitness din Alba Iulia, acolo unde Flavia, o fată de 17 ani, elevă în clasa a XI-a la profilul matematică–informatică intensiv engleză, la Colegiul Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, s-a prăbușit la pământ în timp ce se antrena.

În acel moment, adolescenta tocmai ce executa un exercițiu de ridicare a unei bare metalice cu greutăți, iar înainte de asta se antrenase în mod obișnuit. Într-o fracțiune de secundă, tânăra a căzut ca secerată pe podea, iar cei prezenți în sală au solicitat de urgență intervenția unei Ambulanțe.

La fața locului, au intervenit două echipaje medicale, însă tânăra se afla în stop cardio-respirator. În ciuda tuturor manevrelor de resuscitare, cadrele medicale au declarat decesul.

„Au fost solicitate două echipaje, unul cu medic și celălalt cu asistent, la un caz de stop cardio-respirator la o sală de fitness.

Când a ajuns echipajul nostru pacienta era deja în stop cardo-respirator, s-au efectuat manevre de resuscitare mai bine de o oră, dar din păcate nici prin metoda de defibrilare, cât și prin masajul cardiac extern nu s-a reușit obținerea revenirea la viață a pacientei”, a declarat Simona Străjan, director medical Serviciul Județean de Ambulanță Alba.

După declararea decesului, trupul neînsuflețit al Flaviei a fost trasportat pentru necropsie, urmând ca medicii legiști să afle cauza exacta a morții subite.

Ce s-a aflat la necropsie

Moartea tinerei a îndurerat întreaga comunitate, iar familia și cei apropiați nu-și pot reveni din șoc.
Flavia practicase înotul de performanță, iar acum se antrena deseori la sala de firness, dar practica și înot de relaxare. Tânăra se pregătea sp intre la facultate în Cluj și părea că are toată viața înainte.

Dascălii Flaviei au transmis doar cuvinte de laudă pentru ea, subliniind faptul că era o elevă liniștită, silitoate și foarte ambițioasă, care era apreciată de toată lumea.

„O elevă liniștită, muncitoare, dedicată studiului doar cuvinte de laudă despre ea. Apreciată de elevi, foarte mulți prieteni în școală, apreciată de întregul colectiv didactic”, a transmis Valer Cerbu, director Colegiul Național ” Horea, Cloșca și Crișan”, Alba Iulia.

La trei zile distanță de la tragedie, medicii legiști au comunicat rezultatul necropsiei, constatându-se că fata ar fi murit în urma unui infarc miocardic acut, care i-ar fi provocat insuficiență respiratorie.

De asemenea, analizele suplimentare solicitate de Poliție în cadrul dosarului penal pentru ucidere din culpă au confirmat cauza. Flavia va fi înmormântată astăzi și va fi condusă pe ultimul drum de familie și de toți cei care au iubit-o.

 

 

Urmăriți Playtech.ro și pe