Câți români și-au schimbat contractele la gaze, de fapt, campanie inițiată de Guvern

Câți români și-au schimbat contractele la gaze, de fapt, campanie inițiată de Guvern
Câți dintre români și-au schimbat contractele de gaze în urma campaniei Guvernului?

O campanie lansată de Guvern în vederea schimbării contractelor la gaze i-a lăsat pe unii dintre oficiali cu un gust amar. Care este numărul românilor care au decis să îmbrățișeze această inițiativă și să modifice contractele? Iată declarațiile președintelui Consiliului Concurenței!

Câți români și-au schimbat contractele la gaze în urma inițiativei Guvernului?

Bogdan Chirițoiu consideră că lucrurile în ceea ce privește liberalizarea pieței de energie merg bine și nu mai pot fi împiedicate. Cu toate astea, președintele Consiliului Concurenței susține că se aștepta ca un număr mai mare de români să profite de inițiativa Guvernului de a trece pe contracte mai avantajoase la gaze, arată Agerpres.

Cel din urmă a declarat în cadrul unei dezbateri de specialitate organizate în cursul zilei de joi că aceasta este în fapt o oportunitate de a inova și de a face lucrurile să meargă mai bine decât în trecut, „ceea ce trebuie să însemne mai ieftin sau nu foarte scump şi cu un impact ecologic mai redus decât în momentul de faţă (…)”

Oficialul discută la moment cu persoane de conducere de campanii și a înțeles că se trece printr-o experiență cu care nu toată lumea este familiarizată, dar cu toate astea trebuie să intervină adaptarea și ca schimbarea să fie utilizată drept o oportunitate de a face lucrurile mai bine.

Din păcate, doar o treime dintre români au luat în vedere inițiativa Guvernului, deși Chirițoiu se aștepta ca această treime să fie reprezentată de către cei care au consumuri mai mari, nu de cei care reflectă consumul mediu – care folosește gazul pentru gătit:

„Am atenţionat companiile că vom fi foarte severi dacă vedem eforturi de a bloca mişcarea clienţilor. Avem investigaţii pe zona de electricitate, unde sesizări pe care le-am primit din piaţă arată obstrucţionarea de mişcare a clienţilor de la furnizorii actuali spre unii noi. În acelaşi timp, suntem atenţi şi pe zona de gaze.”

Rezultatul modificării legislației

Președintele Consiliului Concurenței a precizat că instituția pe care o conduce va derula o serie de controale la campaniile din energie în privința aplicării legislației în vederea extinderii rețelelor de gaze și electricitate și pe ceea ce înseamnă branșarea în cazul noilor consumatori. Urmează să fie desfășurate o serie de acțiuni de control pe zona de electricitate și gaze, iar în același timp autoritățile vor sprijini industria făcând o lege aplicabilă.

„Rezultatul modificării legislaţiei trebuie să fie ca aceasta să funcţioneze, nu să abandonăm obiectivul ei care este extinderea reţelelor în facilităţi de acces a consumatorilor la gaze şi electricitate, la costuri rezonabile. Efortul trebuie să vină de la companiile mari, nu de la consumatori mai săraci, care au cu totul alte posibilităţi decât le are o mare companie de utilităţ”
Bogdan Chirițoiu, șeful autorității de concurență

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI