Câți oameni nu au folosit niciodată internetul, de fapt. Cifrele astea sunt cu adevărat șocante

Câți oameni nu au folosit niciodată internetul, de fapt. Cifrele astea sunt cu adevărat șocante
Acesti oameni nu au accesat niciodata o pagina web

Se estimează că 37% din populația globală nu a folosit niciodată internetul, potrivit datelor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), o agenție din cadrul Națiunilor Unite.  În ciuda acestei cifre, ITU a observat, de asemenea, o creștere puternică a utilizării internetului în întreaga lume. Numărul preconizat al celor care au fost online a crescut la 4,9 miliarde în 2021, față de 4,1 miliarde în 2019.

Numărul șocant de oameni care nu au intrat niciodată pe internet

Creșterea atipică a numărului de utilizatori de internet se datorează probabil pandemiei COVID-19 și campaniilor întreprinse pe parcursul pandemiei, în timpul blocajelor, pentru a intra în contact cu oamenii, făcându-i să fie online.

Acest lucru a adus un număr estimat de 782 milioane de utilizatori de internet în plus, crescând conectivitatea cu 17% față de 2019, afirmă ITU.

A proximativ 2,9 miliarde de oameni nu au intrat niciodată pe internet.

Dintre persoanele care rămân deconectate de la internet, 96% dintre ele trăiesc în țările în curs de dezvoltare și chiar și în cadrul 4.9 miliarde de persoane care sunt utilizatori online, ITU afirmă că milioane dintre ei probabil folosesc internetul mai puțin frecvent decât cei din țările dezvoltate și pot folosi internetul la o viteză dezavantajoasă față de cei din națiunile mai bogate.

„Deși aproape două treimi din populația lumii este acum online, mai sunt multe de făcut pentru ca toată lumea să fie conectată la internet”, a declarat secretarul general al UIT, Houlin Zhao, după cum se scrie în comunicatul de presă al UIT.

„UIT va colabora cu toate părțile pentru a se asigura că există elementele de bază pentru conectarea celor 2,9 miliarde de persoane rămase. Suntem hotărâți să ne asigurăm că nimeni nu va fi lăsat în urmă.”

A crescut numărul celor care au folosit internetul în ultimele 12 luni

Internetul a fost un instrument esențial pentru oameni în timpul restricțiilor COVID-19, în special la începutul anului 2020.

Peste 330 de milioane de persoane au început să utilizeze internetul în ultimele 12 luni, ceea ce duce numărul total de utilizatori de internet la nivel mondial la 4,72 miliarde până la începutul lunii aprilie 2021.

Acest lucru echivalează cu o creștere anuală de peste 7½%, mai rapidă decât rata de creștere anuală raportată cu doar 3 luni în urmă în raportul Digital 2021 Global Overview Report.

Cu toate acestea, restricțiile legate de COVID-19 continuă să împiedice cercetarea privind adoptarea internetului în întreaga lume.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI