Câți elevi au promovat Evaluarea Națională în București. Surpriză! Ce oraș a dat clasă Capitalei

Câți elevi au promovat Evaluarea Națională în București. Surpriză! Ce oraș a dat clasă Capitalei
Cati elevi au promovat Evaluarea Nationala 2022

Elevii absolvenți de clasa a VIII-a au aflat rezultatele la Evaluarea Națională 2022. Adolescenții au așteptat cu sufletul la gură să afle dacă au reușit să promoveze primul examen important din viața lor academică. Procentajele sunt îngrijorătoare. Câți elevi au trecut Evaluarea Națională în Capitală.

Câți elevi au promovat Evaluarea Națională 2022

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre rată de promovabilitate la Evaluarea Națională 2022. Potrivit spuselor oficialului țării, în județul Teleorman s-a înregistrat cea mai mică pondere a mediilor de trecere a examenului.

În Capitală promovabilitatea examenului de Evaluare Națională a înregistrat un procent de 92%, în timp ce, în mediul rural, mediile sub 5 sunt de trei ori mai multe decât în mediul urban.

Orașul București se află în topul localităților în care s-au obținut cele mai multe note de 10, însă orașul cu cele mai bune rezultate este Cluj-Napoca.

Anul acesta, la proba de limba română, 85,9% dintre elevi au promovat examenul de Evaluare Națională, față de anul trecut, când adolescenții au obținut o medie peste 5 la examen, în procent de 84% .

La proba de matematică, absolvenții de școală gimnazială au promovat Evaluarea Națională în proporție de 5 77,5%, față de 67,4% în 2021.

„Cea mai mică pondere a mediilor peste 5 este în Teleorman, iar cea mai mare pondere a mediilor peste 5 se înregistrează în Cluj.

În București avem 91,2% pondere a mediilor peste 5 (…) Din păcate se confirmă slaba calitate a învățământului în mediul rural, acolo unde am avut de trei ori mai multe medii sub 5 față de mediul urban.

La limba română, 85,9% dintre elevi au luat nota peste 5 la Evaluarea Națională 2022, față de 84% anul trecut. La matematică, au luat note peste 5 77,5% dintre copii, față de 67,4% anul trecut.

Dacă ne referim la județe, avem absolut toate județele României cu o medie de peste 5 într-o proporție de peste 70%. Cea mai mică pondere a notelor peste 5 a avut0o județul Teleorman, de 71,8%. Cea mai mare a avut-o Clujul, 92,7%.

București 91,6%, Brăila 91%, acestea sunt cele 3 județe care au avut peste 90% ponderea mediilor peste cinci”, a mărturisit Sorin Cîmpeanu în cadrul conferinței de presă.

Află doar aici ce notă ai luat la Evaluarea Națională 2022!

Cum se pot depune contestațiile la Evaluarea Națională 2022

Anul acesta au fost obținute 221 medii de nota 10. La Limba română, elevii au obținut 810 note de 10 și 2966 de medii de 10 la matematică. Notele pot fi verificate pe evaluare.edu.ro. Fiecare elev trebuie să introducă codul primit de la școală pentru a vedea notele pe care le-a obținut la probe.

Tabelul de pe edu.ro conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. La final este „media la Evaluarea Națională”.

Elevii care nu sunt mulțumiți de notele obținute pot depune contestații în zilele de 23 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00).

Acestea pot fi depuse la centrul de examen sau pot fi transmise și prin mijloace electronice, la o adresă care va fi comunicată candidaților. Rezultatele finale la Evaluarea Națională 2022, după contestații, vor fi afișate pe 30 iunie.