Câţi bani vor primi românii care se înrolează voluntar. Suma nu este deloc mică, anunţul este valabil pentru cei cu vârste între 18 şi 35 de ani
Un nou proiect ce ar putea ajunge să fie aplicat în țara noastră a stârnit o dezbatere uriașă nu doar pe plan politic, dar și în rândul populației. Pentru a atrage doritori, s-a creat un pachet de beneficii. Află, din rândurile de mai jos, câți bani vor primi românii care se înrolează voluntar. Suma nu este mică. Proiectul se adresează bărbaților și femeilor cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani.
Câţi bani vor primi românii care se înrolează voluntar
Potrivit proiectului ce privește serviciul militar voluntar, românii cu vârste cuprinse între 15 și 35 de ani ar putea fi înrolați. Pentru a atrage cât mai mulți doritori, s-a decis ca cetățenii care se înrolează voluntar să primească și o sumă de bani.
Este vorba despre o indemnizație în valoare de 14.295 de lei net, oferită la finalul programului de pregătire, aceasta reprezentând trei câştiguri salariale medii brute.
Sunt eligibili cei care nu au îndeplinit serviciul militar activ sau în rezervă. Programul de pregătire militară ar avea o durată de până la patru luni.
Ce alte benficii se oferă
Alte beneficii oferite voluntarilor sunt cazarea gratuită, drepturi de echipare şi de hrană, asistență medicală și medicamente, precum și de indemnizație lunară, similare militarilor în termen cu gradul de soldat.
Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat că este exclusă în România posibilitatea reintroducerii stagiului militar obligatoriu.
”E o perioadă în care lucrurile care ţin de Armată generează astfel de preocupări. Serviciul militar obligatoriu este exclus (…) nu există nicio discuţie la momentul acesta în acest sens”, a declarat, luni seară, la Euronews România, Angel Tîlvăr.
Te-ar putea interesa și: Femeile din Israel, obligate să se înroleze în armată. Cum erau ironizate de iranieni şi palestinieni în urmă cu puţin timp
”România nu este în pericol de război, nu este în pericol să fie atacată”
Ministrul a punctat că nu există pericolul ca țara noastră să fie atacată sau să intre într-un război.
”România nu este în pericol de război, nu este în pericol să fie atacată. Nu înseamnă că nu trebuie să fie în acord şi în linie cu ce se întâmplă şi în alte armate din acest punct de vedere. Şi nivelul de tehnică militară a crescut, eficacitatea tehnicii militare a crescut. Dar întotdeauna există nevoia să împrospătezi şi să ai oameni la dispoziţie într-o situaţie”, a mai declarat Tîlvăr.
Te-ar putea interesa și: Ţara din Europa care îşi cheamă civilii în armată. Autorităţile fac apel la cetăţenii de rând, cum motivează