Câți bani încasează lunar o casieră de la CEC Bank

Câți bani încasează lunar o casieră de la CEC Bank.

CEC Bank este o instituție bancară română de stat. Înainte de 6 mai 2008, avea denumirea de, Casa de Economii și Consemnațiuni, dar deja cunoscută ca CEC. Până nu de mult, angajații băncilor erau cei mai bine plătiți români, asta până la dezvoltarea IT-ului. Ce salariu are astăzi  o casieră de la Cec Bank.

Câți bani încasează lunar o casieră de la CEC Bank

Cec Bank a fost înființată în 1864, de către Alexandru Ioan Cuza. În 1990, CEC avea o cotă de piață de 32,9%, după active, iar în 2006, se ajunsese la 4,03%.

La finele anului 2015, CEC Bank avea 1.351 de unități (peste 800 în mediul rural). În august 2009, banca avea 2,7 milioane clienți.

Salarii în mediul bancar din România

Printre angajatorii din top 3 al celor mai mari zece bănci din România care oferă cele mai bune salarii angajaţilor, se numără : ING Bank, Banca Transilvania şi Garanti Bank. La polul opus se află angajaţii băncii de stat CEC Bank, cu un salariu mediu de circa 3.500 de lei net în 2018.

„În cazul ING Bank nu mă miră faptul că angajaţii sunt plătiţi foarte bine, pentru că ei livrează performanţă, iar încărcarea pe rol este foarte mare. Nu poţi să compari modul în care lucrează angajaţii dintr-o bancă de stat, cum e CEC Bank, cu cel în care lucrează angajaţii dintr-o bancă unde stricteţea şi presiunea pe rezultate sunt la ordinea zilei“,  a explicat Radu Furnică, preşedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions.

O casieră la Cec Bank.
Câți bani încasează lunar o casieră de la CEC Bank.

Situația salariilor din Cec Bank în 2020

Conform unor informații apărute într-un articol publicat de Ziarul Financiar, ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, intenționa în luna ianuarie a acestui an, să taie drastic din salariul celui care conduce banca de stat. Florin Cîţu avea în plan să taie, salariul directorului executiv al băncii deţinută de statul român – CEC Bank. Măsura ar fi afectat ca un domino sistemul de salarizare din acestă bancă, urmând a fi recalculate, de la acest nivel în jos, salariile directorilor generali adjuncţi, cât și cele ale casierilor.

Potrivit sursei citate, Florin Cîţu intenționa să reducă salariile şefului băncii de stat, CEC Bank, la circa 5.800 de euro pe lună, de la peste 15.000 de euro pe lună. În acest moment, directorul general al CEC Bank este Bogdan Neacşu.

Reprezentanții Cec Bank anunță profitul

CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai extinsă reţea teritorială în România. Aceasta a ra­por­tat la finalul primelor trei luni din 2020 un pro­fit net de 114,1 mil. lei. Asta înseamnă un avans de 26% comparativ cu aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit infor­ma­ţi­ilor transmise de reprezen­tanţii băncii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI