Câți bani îi ia statul român Simonei Halep din premiul câștigat la Wimbledon. Este total nedrept

Autor: Alexandra Chivu - 14:15, 15 iul. 2019
Câți bani îi ia statul român Simonei Halep din premiul câștigat la Wimbledon

Simona Halep se va întoarce triumfătoare în țară, după ce a zdrobit-o sâmbătă pe Serena Williams. Sportiva va sosi, în jurul orei 17:00, pe Aeroportul Henri Coandă din Otopeni. Victoria a făcut înconjurul lumii, iar românca va rămâne mai mult cu onoarea atingerii titlului de ”regina mondială a tenisului” decât cu banii câștigați, căci statul român va lua o parte din ei.

Câți bani îi ia statul român Simonei Halep din premiul câștigat la Wimbledon

Legenda vie tenisului românesc se întoarce acasă, în jurul orei 17:00. Sportiva a reușit să câștige al doilea grand șlam din carieră, după ce anul precedent a câștigat turneul de tenis de la Roland Garros. În urma victoriei sale, Simona a fost premiată cu 2 milioane și 600 de mii de euro, însă în conturi suma aproape că se va înjumătăți. Mai exact, după plata taxelor, românca va rămâne cu un milion 4 sute de mii. Lăsând deoparte banii, Halep se va întoarce în România cu un statut onorofic de a fi membru pe viață în cel mai exclusivist club de tenis din lume, All England Club.

Deși se află în centrul atenției și este foarte solicitată, a anunțat, printre picături, că are planuri mari pentru US Open, în special pentru faptul că anul trecut a ieșit încă din primul tur. Acum, numele ei rămâne gravat pe un trofeu cu o istorie neprețuită. Acesta are o vechime de 133 de ani și este făurit din argint. Simona va pleca în România cu o replică a lui. Aducând și părțile mai puțin bune în discuție, e clar că Simona Halep a ajuns sus datorită adaptabilității sale, dat fiind că pe iarbă în România nu se joacă, pentru că nu e. Considerată o specialistă pe zgură, sportiva s-a impus cu ocazia turneului londonez pe o suprafață nu foarte cunoscută de ea. Constănțeanca a învins, și asta fără să se poate antrena în România, loc unde nu există nici măcar un teren pe iarbă.

Câți bani îi ia statul român Simonei Halep din premiul câștigat la Wimbledon. Este total nedrept
Din 2 milioane și 600 de mii de euro, Simonei Halep îi rămâne un milion 4 sute de mii

Sâmbătă, după ce s-a văzut campioană la Wimbledon, în urma victoriei clare obținute în mai puțin de o oră în fața Serenei Williams, Halep a declarat că a muncit toată viața pentru acest moment. De asemenea, pentru a-și actualiza urmăritorii, constănțeanca a postat pe pagina sa o fotografie alături de câteva cuvinte despre ce a trăit odată cu atingerea succesului. „Astăzi am jucat cel mai bun meci din viaţa mea şi am devenit Campioană la Wimbledon! Încă am impresia că e un vis… Mulţumesc tuturor celor care au crezut în mine şi m-au susţinut”, a scris Halep pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI