Câți bani fac vloggerii români din YouTube. Codin Maticiuc a tras lozul cel mare VIDEO

Câți bani fac vloggerii români din YouTube. Codin Maticiuc a tras lozul cel mare VIDEO

Poate te-ai gi gândit că, atunci când vine vorba de încasări din Youtube, Selly a tras lozul cel mare. În realitate, însă, nu e așa. Cu toate că nu-i cel mai tânăr Youtuber de la noi și nici nu are cel mai mare număr de abonați sau cele mai multe vizualizări, Codin Maticiuc scoate cei mai mulți bani de pe urma site-ului web. Clasamentul empiric a fost realizat chiar de Selly, unul dintre vloggerii analizaţi. Mai multe detalii, în continuare.

Câți bani fac vloggerii români din YouTube

În prima lună a anului în curs, Codin Maticiuc a câștigat mai mulți bani din Youtube decât alți vloggeri mult mai populari și cu mai multe vizualizări decât el. Cum a fost posibil acest lucru? Îți spunem imediat.

La doar câteva zile după ce celebra revistă Forbes a publicat un top al celor mai bine plătiți Youtuberi din lume, Selly, unul dintre cei mai cunoscuți vloggeri de la noi, și-a propus un clasament pe teren autohton. Acesta este bazat strict pe sumele obținute din Youtube, fără a lua în calcul contractele de publicitate, unde sunt, de fapt, adevăratele sume.

La finalul lunii ianuarie, Selly a încărcat un clip în care spune „cu subiect și predicat“ câți bani generează cei mai mari Youtuberi din România. Evident, cei care au vrut să-și „dea banii“ pe față, nu toți.

„Eu niciodată nu am mai declarat public banii pe care îi încasez din YouTube“, a spus Andrei Șelaru în prezentarea sa din video.

Citește și: Cadoul genial pe care soțul Deliei i l-a făcut lui Codin Maticiuc. Acum este de 10 ori mai scump

Codin Maticiuc a tras lozul cel mare VIDEO

Youtuberii români contactați de Selly au convenit să spună doar veniturile generate în ultimele 30 de zile, deci nu sumele câștigate de-a lungul unui an, așa cum au făcut cei de la Forbes.

Cifrele îl poziționează pe Codin Maticiuc în fruntea clasamentului, cu 5.067 de dolari pe luna ianuarie. Pe locul doi se clasează Dorian Popa, cu 4.853 de dolari, urmat de Selly, care „împușcă“ abia al treilea loc, cu 2.798 dolari, o diferență însemnată comparativ cu ceilalți doi.

Pe locul patru îl aveam pe Mitzu, cu 2.718 dolari, pe cinci pe Theo Zeciu, cu 1.607 dolari, iar pe locul șase apare Vlad Munteanu, cu 1.496 dolari, care a spus că încasările sale n-au fost grozave pe luna ianuarie.