16 ian. 2020 | 15:18

Câți bani costă incinerarea Cristinei Țopescu. Când poate fi ridicată urna cu cenușă

Știri generale
Câți bani costă incinerarea Cristinei Țopescu. Când poate fi ridicată urna cu cenușă
Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu este incinerat joi, 16 ianuarie

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu este incinerat, joi, la Crematoriul Uman din Capitală. Jurnalista a încetat din viață în perioada dintre Crăciun și Revelion și a fost găsită de polițiști abia duminică, 12 ianuarie, după ce au fost alertați de o vecină care a anunțat că nu a mai văzut-o de trei săptmâni.

UPDATE: ”Corpurile umane sunt incinerate individual, in camere dotate corespunzator din punct de vedere tehnologic, izolate si la temperaturi foarte inalte astfel incat ramasitele sa fie sub forma de cenusa. Pentru a realiza incinerarea se utilizeaza combustibili, iar corpurile sunt asezate in sicrie realizate din materiale inflamabile. Dupa derularea procesului se elimina materialele straine care nu au ars (implanturi dentare, placi, tije etc.), iar ramasitele sunt colectate intr-o urna si lasate sa se raceasca pentru o vreme. Deoarece cenusa contine si elemente cu o granulatie mai mare. Este trecuta printr-un proces scurt de faramitare pana cand ajunge sub forma de praf, dupa care este depusa in urna si inmanata familiei, care are posibilitatea de a o pastra pentru amintire sau de a o imprastia in natura, pe mare, pe munte sau intr-un loc special.”, au declarat pentru Impact surse din INML.

Potrivit acestor informații, urna cu cenușa Cristinei Țopescu va putea fi ridicată de familie abia vineri, după ora 15.00.

UPDATE: Toate cheltuielile pentru serviciile funerare au costat familia 4.800 de lei, potrivit surselor Impact.

În acest tabel apare exact suma pe care familia o plătește pentru incinerarea Cristinei Țopescu (Acest document a fost obținut de reporterii Impact.ro)

În acest tabel apare exact suma pe care familia o plătește pentru incinerarea Cristinei Țopescu (Acest document a fost obținut de reporterii Impact.ro)

Trupul neînsuflețit al Cristinei Țopescu, incinerat joi, 16 ianuarie

La Crematoriul Uman din București are loc, joi, incinerarea trupului neînsuflețit al Crisinei Țopescu. Procedeul se desfășoară urmând mai multe reguli stricte. Pentru a se atinge temperatura optimă de ardere, adică 1.000 de grade Celsius, cuptorul se încinge cu ajutorul a 40 de metri cubi de gaz metan. În doua ore cadavrul se transformă în cenușă și oase calcinate ce trebuiesc mărunțite.

Cu ajutorul unui magnet sunt îndepărtate obiectele de metal care mai pot fi găsite după incinerare, precum șuruburile chirurgicale.

Ulterior, urna cu cenușă va fi depusă în Sala comună pentru a fi ridicate de rude și duse apoi la locurile lor de veci, fie în cimitir, fie în „columbarul” crematoriului. De asemenea, urna cu cenușă poate fi păstrată de familie. O urnă conține aproximativ 1,5 kilograme de pulbere umană.

Condiţiile şi personalul care asigură transportul decedatului sunt stabilite de persoana care se ocupă de incinerare.

Costul total al unei incinerări poate varia în funcție de serviciile care au fost alese de rudele decedatului. Prețul standard este de 917 lei, iar transportul decedatului se poate asigura contra cost, la cerere, şi de salariaţii Crematoriului Uman, cu achitarea contravalorii serviciului prestat de 159,78 lei/oră.

PlaySport
NU SE POATE! Cel mai nebun motiv de divorț din istorie?! De ce și-a părăsit soțul milioar
Ego.ro
Antonia, GOALĂ pușcă! Poza din intimitate a scăpat pe net. Doar Alex Velea o vede AȘA
Digi24
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru din New York
Cancan.ro
ADIO, RCS RDS! Digi dispare din luna mai. Anunţul oficial a fost făcut
GSP.ro
Cosmin Olăroiu, la capătul puterilor în Emiratele Arabe Unite: „M-am săturat!”
Stirile PROTV
Istoricul Armand Goșu: “Vladimir Putin va ataca un stat NATO. V-o dau în scris. Nu mâine, nu poimâine, dar se va întâmpla”
Romania TV
Ce etnie are Carmen Trandafir. Artista a recunoscut fără să-i fie ruşine: „Fiecare pădure are uscăciunile ei!”
Capital.ro
INTERDICȚIE pentru proprietarii de apartamente din România. Se aplică de luna viitoare
EVZ.ro
A murit unul dintre cei mai dragi preoți. A fost ucenicul lui Arsenie Boca
Adevarul
Dilema masculină: cu sau fără maiou pe sub cămașă. Ce spune creatoarea de modă Adina Buzatu VIDEO
BZI.ro
Câştigător Survivor România All Stars 2024. Cine va lua premiul de 100.000 de euro
Spynews.ro
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Libertatea.ro
Cheia anchetei din cazul celor 17 decese de la Spitalul Sf. Pantelimon. Ce este noradrenalina și cum se poate verifica dacă a fost folosită corect
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Ce se întâmplă când apeși tasta 6 la bancomat. Secretul pe care puțini îl știu
Redactia.ro
E oficial: FCSB are ”șef” până pe 9 ianuarie 2029! Nu e Gigi Becali
Digisport.ro
Digi RCS&RDS dispare din luna mai. Reprezentanții companiei au făcut anunțul
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot muri, că va fi război nuclear în Europa”
Digi24
ANALIZĂ. Cine pleacă la oaste și ce șanse ai să lupți în prima linie dacă ne pune Putin gând rău și se sună mobilizarea generală
Digi24
Divorțul care zguduie lumea mondenă! Și-au spus ADIO după 23 de ani! Nimeni nu se aștepta la asta!
Unica.ro
Avertisment teribil din SUA. Rusia va ataca Moldova
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mellina s-a vindecat după câteva luni în care s-a confruntat cu probleme de sănătate. A fost la un pas de anorexie
Spynews
Pierdere ireparabilă pentru România. S-a stins o valoare imensă a țării. Adio, maestre!
Capital.ro
Horoscop 15-21 aprilie 2024, cu Mihai Voropchievici. Balanțele vor câștiga pe toate planurile. Gemenii sunt nevoiți să facă o alegere importantă
Antena 3
Crina Mardare și Mișu Cernea, poveste de dragoste atipică. Nu au locuit niciodată împreună, deși au o relație de peste două decenii
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Nu-mi pasă...”
Avantaje
HOROSCOP SPECIAL până în MARTIE 2025! Probleme pentru o ZODIE
Mediaflux
Cum a reușit o femeie să nască de două ori în doar 22 de zile. Explicația este uimitoare: ”Am avut cea mai mare durere”
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei și totul a fost surprins pe camerele de filmat
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro