Câți bani costă, de fapt, un bilet de avion pe ruta România – Italia, după izbucnirea epidemiei de coronavirus, în nordul Peninsulei

Câți bani costă, de fapt, un bilet de avion pe ruta România - Italia, după izbucnirea epidemiei de coronavirus, în nordul Peninsulei

Italia a devenit epicentrul europaean al Covid- 19, virusul care se răspândește rapid în peninsulă. În Italia, trei perspane în vârstă de 80 de ani au murit, toate acestea fiind în regiunea Lombardia, cea mai afectată de apariția coronavirsului. Iată cum arată prețurile biletelor de avion, dus – întors, România- Italia, în această perioadă, și ce trebuie să știi.

Câți bani costă, de fapt, un bilet de avion pe ruta România

Spre exemplu, pentru un bilet dus, București-Milano, românii pot scoate din buzunar în această perioadă o sumă între 70 de euro și 104 euro, zbor direct, sau cu escală în jur de 79-153 de euro. De asemenea, un zbor doar dus către Milano poate costa și 223 euro, fără escală, din aeroportul Otopeni.

Cât despre zboruri întors, cele mai ieftine curse sunt cele de la RyanAir, de 73 de euro, zbor direct din Milano. Zbor cu două escale cu compania AllItalia Milano România costă 140 de euro, iar de la Wizz Air, zbor direct, găsești pentru perioada 27 februarie 2020, bilet la suma de 148 de euro.

Pentru o săptămânâ 27 februarie-5 martie, un zbor dus-întors diferă, de asemenea, de compania de zbor. 90 de euro, zbor direct de două ore cu WizzAir say Ryanair, 91 de euro sau chiar 163 de euro. Așadar, acestea sunt prețurile pentru zboruri, în această perioadă, în Italia, Milano.

Ce se întâmplă în Italia

Peste 200 de cazuri de coronavirus au fost diagnosticate în doar patru zile, de când a fost depistată pentru prima dată prezența infecției virale. Prima îmbolnăvire a fost într-un orășel mic, numit Codogno, după ce medicii nu și-au dat seama că pacientul cu simptome de coronavirus fusese diagnosticat greșit. Spitalul s-a transformat într-un mic focar, iar bolnavii și personalul medical au fost infestați. În total, în Itașia sunt 11 morți, 322 de îmbolnăviri și orașe închise.

Sunt opt regiuni în Italia în care s-au raportat îmbolnăviri, nu doar în nord, ci și în Sicilia. Toscana și Lazio, Piemont sunt printre regiunile unde s-au depistat cazuri. Reamintim că în Italia sunt înregistrați peste un milion de români, fiind cea mai mare comunitate de străini care trăiesc în această țară. Fluxul zilnic de deplasări între cele două țări este în jur de 1000 de persoane.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI