Câți bani câștigă un operator de la numărul de urgență 112. Salariul e aproape jenant
Operatorii serviciului de urgență 112 sunt cei care preiau mii de apeluri, în fiecare zi, de la persoane aflate în situații mai mult sau mai puțin dificile sau periculoase. Ce salariu primesc oamenii care încearcă să-i asiste pe cetățeni cât mai repede și eficient. Câte zerouri conține onorariul. Oamenilor nu le-a venit să creadă.
Cum ajungi să lucrezi ca operator 112
Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) este cel care operează serviciul de urgență 112, prin intermediul căruia, zilnic, angajații preiau mii de apeluri și fac legătura cu dispeceratele de Poliție, Pompieri sau Ambulanță.
De asemenea, operatorii 112 sunt instruiți să asiste, prin telefon, apelanții și să le ofere ajutor cât mai repede, luând decizii rapide și corecte, cu un minimum de informații.
„Deoarece în cazul urgențelor fiecare secundă contează, este esențial ca atunci când sunați la 112 să cooperați cu operatorul STS și dispecerii agențiilor de intervenție. După preluarea apelului dumneavoastră, operatorul STS al Serviciului de urgență 112 îndeplinește mai multe sarcini în același timp pentru a procesa rapid informaţiile obținute.
De exemplu, în timp ce vă adresează întrebările necesare, acesta completează informațiile în fișa de caz creată în sistem. Operatorul STS trebuie să ia decizii rapide și corecte, cu un minim de informații.
Pentru a vă oferi ajutorul de care aveți nevoie și pentru a crește calitatea serviciului oferit cetățenilor, operatorii STS din cadrul Serviciului de urgență 112 participă constant la sesiuni de pregătire profesională.
Însă, pentru a primi un ajutor rapid și eficient în caz de urgență, nu este suficient ca operatorii să fie profesioniști. Este esențial să răspundeți prompt și clar la întrebări, să urmați instrucțiunile operatorului STS și ale dispecerilor agențiilor și să vă păstrați calmul, astfel încât aceștia să poată afla, în cel mai scurt timp, ce s-a întâmplat și unde.”, sunt informațiile publicate pe site-ul oficial al celor de la STS.
Ce salariu are un operator de la numărul de urgență 112
Jobul de operator 112 este extrem de solicitantă, iar salariul nu este pe măsura așteptărilor candidaților., Potrivit informațiilor apărute pe site-ul oficial al celor de la 112, românii care vor să aplice pentru acest post trebuie să se înscrie, mai întâi, pe sts.ro sau 112.ro.
Mai departe, următorul pas ce trebuie bifat este ca participanții să aibă un dosar curat și să nu depășească vârsta de 40 de ani. De asemenea, e important de știut faptul că toți candidați la postul de operator 112 trebuie să aibă cetăţenie română şi domiciliul stabil în România.
Pe lângă asta, trebuie să aibă calități oratorice, să aibă capacitatea de a se exprima clar şi corect în limba română. Persoanele care nu pot aplica pentru un job în cadrul STS sunt cele care au fost condamnate definitiv, cetățenii care au executat o pedeapsă cu închisoarea sau se află în timpul urmăririi penale.
Potrivit celor de la Antena 3, salariul de bază al unui operator al serviciului de urgență 112 poate depăși cu puțin suma de 2000 de lei. În anumite situații, când se adaugă sporurile și bonurile de masă, unii angajați pot câștiga și 4000 de lei.