Câți bani câștigă un angajat Kaufland care se ocupă de cărucioarele clienților. Salariul este jenant
Kaufland a informat ce salarii oferă angajaților din diverse departamente. Așadar, câți bani câștigă un angajat Kaufland care se ocupă de cărucioarele clienților. Salariul este jenant, ar spune mulți dintre români.
Cât câștigă angajatul care se ocupă cu cărucioarele de la Kaufland. Salariul, de 3-4 ori mai mic ca în alte țări
Veniturile salariaților care lucrează în comerț sunt mici în România. Astfel, salariații cu greu pot face față cheltuielilor care sunt din în ce mai mari, mai ales dacă respectivii locuiesc în chirie.
În ultimii două zeci de ani, țara noastră s-a depopulat constant, însă nu întâmplător. În timp ce prețurile la produse și servicii sunt comparabile cu cele din Occident, și mai mari în unele cazuri la noi în țară, salariile sunt în medie, de trei-patru ori mai mici.
Cât este salariul, de fapt
Astfel, un angajat al Kaufland, cel care gestionează cărucioarele „parcate” în exterior, încasează minimul pe economie, ceea ce înseamnă 1.800 de lei net sau puțin peste 3.000 de lei brut, în contexul în programul este full-time.
Cu toate astea, angajatorul mai oferă bonuri de masă și promite, în plus, creșteri salariale anuale. De asemenea, contractul de muncă se semnează pentru o perioadă nedeterminată și prevede 22 de zile lucrătoare.
S-a vrut renunțarea la casieri
Pe de altă parte, câștigurile salariale foarte mici ale angajaților români au alimentat și mai mult revolta românilor, în contextul în care un alt mare lanț de magazine, Auchan, a anunțat că nu mai are nevoie de casieri. Într-un final, francezii și-au reevaluat opțiunea.
În timp ce salariul în marea majoritate a supermarketurilor din România pleacă de la aproximativ 400 de euro net, în Franța salariul minim este de peste 1.300 de euro, iar în Germania, de peste 1.400 de euro.
Românii, săraci lipiți
De asemenea, în România, prețurile la alimentele de bază s-au mărit cu peste 50% în ultimii doi ani de zile.
Astfel, cei mai săraci dintre români au ajuns să trăiască de pe o zi pe alta, cu ajutorul voucherele „anti-sărăcie” de la Guvern sau din diverse pachete cu alimente, de la Uniunea Europeană.
Peste 5 milioane de români trăiesc în sărăcie
„Avem peste 5,1 milioane de români care în momentul de față trăiesc în sărăcie, iar numărul lor probabil că va crește în acest an. Dacă nu vom gestiona foarte bine problema prețurilor la gaze și energie, și se întâmplă acest lucru, nu reușim să ieșim din aceste plafoane, vom avea și mai multe probleme.
Interesul statului român este să adune cât mai mulți bani la buget. Pe politicieni nu îi interesează cât plătim noi pe roșii, pe cartofi, pe ouă. De fapt, pe ei îi interesează ca prețul să fie cât mai mare pentru ca statul să încaseze cât mai mulți bani din TVA și din celelalte taxe aferente acestui tip de vânzare”, spunea Adrian Negrescu, economist, conform adevarul.ro.