14 apr. 2021 | 08:22

Câți bani câștigă Maia Sandu, președintele Moldovei. Klaus Iohannis are un salariu mult mai mare

Politică
Câți bani câștigă Maia Sandu, președintele Moldovei. Klaus Iohannis are un salariu mult mai mare
Câți bani câștigă Maia Sandu, președintele Moldovei. Klaus Iohannis are un salariu mai mare

În urmă cu trei luni, Maia Sandu era învestită în funcția de președinte al Republicii Moldova. Cu această victorie, aceasta a devenit prima femeie președinte din teritoriu. Ea a promis în tot timpul campaniei că va lupta împotriva corupției și va scoate țara din sărăcie, promisiuni care corespund portretului său de politician reformist. Comparativ cu șeful nostru de stat, Klaus Iohannis, o va face, însă, pe bani mai puțini. Chiar ea a dezvăluit ce salariu are.

Maia Sandu câștigă mai puțini bani decât Klaus Iohannis. Președintele Moldovei a dezvăluit ce salariu are

Președintele Republicii Moldova a anunțat marți că primește un salariu lunar de 15.600 de lei moldovenești, echivalentul a 732 de euro. Salariul lunar brut al președintelui României este de 24.960 de lei, potrivit cifrelor de pe site-ul Administrației Prezidențiale, ceea ce înseamnă aproape 15.600 de lei net, echivalentul a 3.170 de euro și de patru ori mai mic decât câștigul Maiei Sandu.

„Am un salariu net de 15.600 de lei. Bonusuri nu am. Nu știu de al 13-lea salariu. Nu am ajuns acolo. Raportat la pensia medie, e un salariu foarte mare. Raportat la alte salarii pe care le primesc unii funcționari, e puțin”, a devoalat Maia Sandu în cadrul emisiunii ”Cotidianul LIVE”, citată de portalul menționat.

Aceasta susține că un guvern responsabil trebuie să limiteze salariile exagerate, deoarece suntem în criză: „Primesc salarii mari șefii de agenții care nu fac nimic. Salariul pe care îl primesc e un salariu foarte bun pentru mine, un salariu mare în comparație cu cel pe care îl primesc unii cetățeni. Alte beneficii sunt paza și mașina de serviciu”, a completat ea.

Maia Sandu este cel de-al șaselea președinte al Moldovei

Maia Sandu a fost învestită în decembrie 2020 în funcția de președinte al Republicii Moldova. Ea a depus jurământul la Palatul Republicii, în fața a sute de invitați, printre care diplomați, oameni de cultură și politicieni. Evenimentul s-a desfășurat cu respectarea măsurilor sanitare, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Jur să-mi dăruiesc toată puterea și priceperea Republicii Moldova, să respect Constituția și regulile țării”, a spus aceasta, în timp ce ținea mâna pe Biblie.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Anunț pentru PROPRIETARII de case și terenuri. Guvernul PREGĂTEȘTE schimbări majore
Capital.ro
Cel mai rapid dulce de post. O reţetă exotică din doar 3 ingrediente, gata în 5 minute
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Se schimbă LEGEA! Ce se întâmplă cu românii care NU locuiesc la adresa din buletin
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro