Câți bani câștigă lunar ministrul de Finanțe Florin Cîțu. Un senator are un salariu mai mare

de: Alexandra Chivu
27 01. 2020

Pe 4 noiembrie 2019 a preluat mandatul de ministru în cadrul Ministerului Finanțelor Publice și s-a remarcat prin conflictul deschis cu fostul ministru de la Finanțe, Eugen Teodorovici. Câți bani câștigă lunar?

Câți bani câștigă lunar ministrul de Finanțe Florin Cîțu?

Florin Cîțu a devenit finanțistul liberalilor și s-a înscris în partid o dată cu intrarea în Parlament, în 2016. Pentru relația cu cei de la PSD, oficialul a și primit aviz negativ la audierile pentru postul de ministru în Parlament. Tot ”pe negativ” a fost și schimbul de replici dintre el și fostul ministru al Finanțelor Publice, Teodorovici. Cîțu l-a acuzat pe cel din urmă că, prin numirea sa în board-ul Băncii Internaționale de Investiții a Rusiei, banca are statut privilegiat, nu plătește impozite și nu e reglementată de BNR. În replică, Teodorovici a declarat că banca respectivă nu plătește taxe în România pentru că nu are sediul ei.

Florin Vasile Citu

„E o persoană care ar trebui interzisă în spațiul public. A fost dată afară din bănci, interzis de BNR pentru că a speculat pe leu”, a spus Teodorovici despre Cîțu.

De altfel, social-democratul nu s-a oprit aici și l-a jignit pe actualul ministru de Finanțe, numindu-l ”chiparos”, ”urât” și ”prost”.

”Mi-a scăzut salariul, să știți, de la Senat aici”

Tot despre bani, însă nu atât de mulți precum mai sus, este vorba și acum. Ministrul Finanțelor a dezvăluit, sâmbătă, la Digi 24, ce salariu încasează, subliind că din fotoliul de la minister câștigă mai puțin decât o făcea ca senator. Ministrul a explicat că încearcă să țină cheltuielile de la buget sub control, așa că și-a limitat singur câștigul lunar. Astfel, s-a ajuns la suma de 12.000 de lei lunar, mai puțin decât încasa ca senator.

„Mi-am limitat salariul, este 12.000 lei. Mi-a scăzut salariul, să ştiţi, de la Senat aici. Nu doar l-am îngheţat, mi-a şi scăzut. Este vorba de faptul că, da, încercăm şi prin acest mod de a ţine cheltuielile sub control. Mai este ceva aici. Venim de la un deficit de 4% anul trecut. Întrebarea este cât apeşi de tare frâna. Eu nu vreau ca politica fiscală din România să fie încă o sursă de frână în economie”, a spus Cîțu, sâmbătă, la Digi 24.

„Restructurarea a început prin faptul că Guvernul are 16 ministere, în loc de 27 câte avea înainte, acesta e primul pas. Acum ştiţi că fiecare minister va avea o ordonanţă de reorganizare prin care se va schimba în interior”, a mai spus ministrul.