Câți bani câștigă Darius Mabda, de fapt, după impozitarea premiului de la Românii au Talent. Va pierde o sumă uriașă

Câți bani câștigă Darius Mabda, de fapt, după impozitarea premiului de la Românii au Talent. Va pierde o sumă uriașă
Cati bani castiga Darius Mabda de la Romanii au Talent

Mulți dintre români se întreabă acum cu câți bani va rămâne în mână, de fapt, Darius Mabda, talentatul gimnast care a câștigat marele premiu la Românii au Talent. Suma va fi mai mare ca a celorlalți câștigători ai marelui premiu, după impozitare, pentru că el a mai câștigat și premiul de originalitate al concursului de la PRO TV.

Cu câți bani va rămâne Darius Mabda, câștigătorul Românii au Talent, după impozitare. Câți bani îi va opri statul

Chiar daca oficial premiul este în valoare de 120.000 de euro, gimnastul în vârstă de 13 ani, Darius Mabda, nu va intra în posesia întregii sume. Statul român își va opri o bună parte din acești bani.

Potrivit legii, aceasta suma este considerata drept venit si se impoziteaza ca atare, resepctiv prin retinerea la sursa cu o cota de 10%. Acest procent se aplică asupra venitului net determinat, iar calculul se face dupa se scade din venitul brut suma de 600 de lei. Aceasta masură se aplică în cazul tuturor cîștigătorilor de la Românii au Talent.

Darius Mabda a câștigat și premiul de originalitate

Astfel, talentatul gimnast va rămâne în mână, după impozitare, cu suma de 107.000 de euro din premiul total de 120.000 de euro. Statul român îi va reține 13.000 de euro.

De asemenea, Darius Mabda va mai plăti statului român încă 1110 euro, impozitul datorat pentru suma de 10000 de euro câștigată în urma desemnării lui ca câștigător al premiului de originalitate Românii au Talent. Suma rămasă și din urma impozitării premiului de originalitate va fi de 8.890 de euro.

Câți bani vor ajunge la familia câștigătorului

În total, Darius Mabda va rămâne de pe urma câștigării marelui premiu și al celui de originalitate de la Românii au Talent se va alege cu suma de 115.890 de euro.

Cei 11 participanți care s-au luptat pentru premiul cel mare de la „Românii au talent” au fost: Emanuel Ion, Darius Mabda, X-treme Brothers, Martina Meola, Zametheea, Raisa Radu, Alex Dowis, Gabriela Dincă, Aurel Niamțu, Bianca Ciocîrlan și Ana Maria Mircea.

Cine este Darius Mabda

Coregrafia câștigătorului marelui premiu Românii au Talent din cadrul celei de-a doua semifinale a impresionat telespectatorii, dar și pe cei patru jurați. Mihai Bobonete a fost cel care i-a oferit Golden Buzz în audiții.

Darius Mabda este din Oradea și a venit la București pentru a se dedica total artei. A fost la diverse ateliere specializate unde și-a perfecționat abilitățile sub îndrumarea profesoarei Oana Ioniță, fosta bebelușă de la Cronica Cârcotașilor.

Ce concursuri a mai câștigat Darius Mabda

Băiatul provine dintr-o familie modestă. Mama sa este secretară la o firmă de construcții, iar tatăl lui este pensionar.

Darius Mabda a luat parte la mai multe competiții de dans din țară și din străinătate. A luat locul I la Freedom Dance Festival din Ungaria și s-a clasat tot pe locul I la Bucharest Dance Festival.