Câți bani au candidații la primăriile din București. Averile colosale și casele din străinătate

de: Emanuela Pană
26 08. 2020

Candidații la primăriile de sector din Capitală, care au venituri, în medie, de aproape 1 mld. de lei pe an, dețin, la rândul lor, averi impresionante: zeci de terenuri, zeci de apartamente, milioane de euro de încasat, și – cireașa de pe tort – o vilă la Hollywood. Cine are cei mai mulți bani, potrivit declarațiilor de avere, aflați în continuare.

Averi ca din povești au candidații la primăriile din București

Cinci apartamente și două case, dintre care una la Hollywood, California (SUA) și împrumuturi acordate în nume personal de 2,5 milioane euro are candidatul PSD la sectorul 2, Dan Cristian Popescu, potrivit declarației de avere depuse. El mai deține două autoturisme şi obiecte de artă în valoare de 225.000 de euro, pe lângă 180.000 de euro în depozite bancare.

Doisprezece terenuri în România şi Republica Moldova, 2 case şi trei apartamente în Bucureşti și peste 245.000 de euro deține, împreună cu soţul, Clotilde Armand, candidat din partea alianţei PNL-USR-PLUS. De asemenea, ea are două autoturisme și o colecţie de bijuterii şi tablouri în valoare de 18.000 de euro. Și asta nu e tot! Clotilde Armand mai are epozite bancare în valoare de peste 130.000 de euro, un împrumut acordat de 22.000 de euro şi acţiuni în mai multe companii, însumând circa 62.000 de lei.

Cel mai sărac dintre candidaţii cu şanse la primăriile de sector este Daniel Tudorache, actual primar şi candidat PSD pentru Primăria Capitalei. Conform declarației sale de avere, care a fost depusă în anul 2018, acesta nu deţine niciun imobil şi nici nu are vreun credit contractat. În schimb, are trei autoturisme cumpărate în mai, 2018, cu o valoare totală de 5.800 de euro.

Radu Mihaiu, candidatul USR-PLUS-PNL pentru primăria Sectorului 2, are două apartamente în Capitală și trei autoturisme. El a încasat venituri anuale de 80.000 de lei din salarii, conform declarației de avere.

Candidatul pentru primăria Sectorului 3, Aurelian Bădulescu (PSD), deține un teren în Satu-Mare şi nu are alte imobile sau autoturisme, potrivit declarației de avere. În schimb, a acumulat datorii de 250.000 de euro.

Robert Negoiță, cel mai bogat primar de sector

Robert Negoiţă, primarul în funcţie al Sectorului 3, este, detașat, cel mai bogat primar de sector. El are treizeci de terenuri agricole şi intravilane, patru case de locuit și douăzeci și trei de apartamente, potrivit declaraţiei de avere de pe site-ul primăriei. Totodată, Negoiță are datorii de peste 30 mil. lei către bănci, alte primării sau companii private.

Robert Negoiță, cel mai bogat primar de sector

În ceea ce privește veniturile sale anuale, acestea sunt de circa 64.600 de lei din salariul de primar şi 4,3 mil. lei din executări silite.

Candidatul PSD pentru primăria Sectorului 4 şi actualul primar, Daniel Băluță, deține două terenuri, o casă, un apartament, un autoturism și tablouri în valoare de 10-15.000 de euro.

Daniel Florea (PSD), candidat pentru primăria Sectorului 5, are un teren, două apartamente în Bucureşti şi două autoturisme.

Cristian Băcanu (USR-PLUS-PNL), candidat pentru funcţia de primar al Sectorului 5, are, în acord cu declarația de avere, două apartamente, o casă și trei autoturisme, notează zf.ro.