25 ian. 2020 | 08:13

Câți bani are investiți Ion Țiriac în mașini. Cum arată averea fostului tenismen

Monden
Câți bani are investiți Ion Țiriac în mașini. Cum arată averea fostului tenismen
Câți bani are investiți Ion Țiriac în mașini. Cum arată averea fostului tenismen

Ion Țiriac este unul din cei mai importanți oameni din sportul românesc, dar și unul din cei mai de succes oameni de afaceri din România. Forbes, în 2019, anunța că Ion Țiriac ar avea o avere de 1.1 miliarde de euro. Cei de la businessmagazin.ro susțin că omul de afaceri deține o avere mult mai mare, în valoare de 4 miliarde de euro.

Câți bani are investiți Ion Țiriac în mașini

Ion Țiriac, conform informațiilor din piață, este cel mai mare colecționar de mașini din Europa, cu un total de 420 de bijuterii pe patru roți. ”Nu e uşor să fii cel mai mare colecţionar de maşini din Europa!”, spune Ion Ţiriac, omul de afaceri fiind nevoit să-şi plimbe zi de zi toate cele 420 de modele din garaj.

Tot în 2019, reprezentanții Forbes spuneau că Ion Țiriac deține proprietăți în valoare de un miliard de euro, fostul mare tenismen ocupând locul 1.818 la nivel mondial, cu 49 mai sus decât în anul 2018. Țiriac are o avere estimată la 1,1 miliarde de dolari. Primele 3 locuri sunt ocupate de Jeff Beszos (131 miliarde de dolari), Bill Gates (96,5 miliarde de dolari) și de Warren Buffett (82,5 miliarde de dolari).

Cea mai importantă investiție a omului de afaceri, Ion Țiriac, o constă colecția de mașini, una și una, 420 de automobile, unele dintre ele unicat. Printre acestea, ca idee, se numără Rolls-Royce-ul Phantom al lui Elton John, un Aston Martin similar cu cel condus de „agentul 007” în producția din 1987,”James Bond – The Living Daylights”, dar şi maşini conduse de regi.

„Pe mine Ceauşescu m-a nenorocit. Dacă mai trăia 20 de ani, ajungeam stăpânul lumii. Dar a murit şi pe mine m-a atras România ca un magnet în loc să stau să îmi văd de treaba mea în America şi în Franţa, unde am lichidat tot ca să fac afaceri în România.”, spunea într-un interviu Ion Țiriac.

În 2016 a reușit achiziționarea celei mai scumpe mașini din ”Țiriac Collection”, este vorba de un 2012 Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss, în valoare de 3,5 milioane de euro. Tot în acel an, Țiriac a decis să arate lumii colecția sa de mașini și a inaugurat Salonul ”Țiriac Collection”, salon în care au fost expuse aproape toate bijuteriile pe patru roți din colecția personală. Și-a deschis în urmă doi ani și un muzeu la Otopeni, unde oricine își dorește poate admira o parte din impresionanta colecție:

„Din pasiune pentru mașini, am colecționat vehicule fabricate începând cu anii 1890. Am acum bucuria de a împărtăși această pasiune cu vizitatorii galeriei. O parte din istoria evoluției auto se regăsește în colecția pe care vă invit să o descoperiți” , spunea Ion Țiriac la inaugurarea salonului.

În colecția personală, cele mai multe mașini sunt din gama Rolls-Royce, Țiriac deține nu mai puțin de 36 autoturisme Rolls Royce, printre care și cele mai rare. Colecția lui Ion Țiriac este singura colecție privată din lume care include toate cele 6 generații Rolls Royce Phantom:

  • Phantom I by Charlesworth din 1927,
  • Phantom II Sedanca De Ville by Windovers din 1934,
  • Phantom III Touring Limousine by Freestone&Webb din 1937 (achiziționat de Sir John Leigh în 1939),
  • Phantom V Park Ward (achiziționat în luna mai a anului 1990 de Sir Elton John),
  • Phantom VI.
  • Câți bani are investiți Ion Țiriac în mașini. Cum arată averea fostului tenismen

    Câți bani are investiți Ion Țiriac în mașini. Cum arată averea fostului tenismen (1952 Rolls Royce Phantom IV Coachwork by Hooper – 1,5 milioane de euro)

„Orice mașină cumperi în momentul de față, cu un milion de euro sau două, nu poate decât să crească în preț și valoare, pentru că sunt foarte puține. Nu știu care este cea mai scumpă mașină a mea. Pe mine mă fascinează Rolls-Royce, am 30-40 de bucăți. Sunt unic în lume, am colecția de Phantom, unu, doi, trei și patru. Din Phantom IV au fost făcute numai 18, care au fost vândute numai curților regale… Regina Angliei are două, Juan Carlos are trei, chiar l-am rugat să vândă și el, dar mi-a spus că nu poate pentru că aparțin Curții. Până și Saddam avea una! Eu cunosc numai două mașini care sunt în afară de astea, eu le am pe amândouă”a spus Țiriac într-un interviu.

Dacă ar fi să facem un top al celor mai frumoase și costisitoare mașini din colecția omului de afaceri, lista ar arăta cam așa:

  • 2012 Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss – 3,5 milioane de euro
  • 2014 LaFerrari – 2 milioane de euro
  • 1937 Mercedes-Benz 540 K Cabriolet A – 1,5 milioane de euro
  • 1952 Rolls Royce Phantom IV Coachwork by Hooper – 1,5 milioane de euro
  • 2017 Mercedes-Maybach G650 Landaulet – 630.000 de euro
  • 1939 Bugatti Type 57 Coach Ventoux – 600.000 de euro
  • 1962 Bentley Continental Drophead Coupé by Park Ward – 250.000 de euro
  • 1899 Hurtu 3 ½ Cvadriciclu – 200.000 de euro
  • 1960 Jaguar XK 150 Roadster – 100.000 de euro
  • 1948 Lincoln Continental Cabriolet – 100.000 de euro
Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Ungaria, AJUTOR NESPERAT pentru România. Au dat vestea uriașă chiar astăzi, 23 APRILIE: Avem un plan
Capital.ro
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat! Simona Bucura-Oprescu explică
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Armata OBLIGATORIE în România? ANUNȚUL lui Iohannis! AVERTISMENT cutremurător privind RĂZBOIUL în Europa
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro