Câți bani ar primi salariu Raed Arafat. Este omul-cheie din România, în aceste zile

Câți bani ar primi salariu Raed Arafat. Este omul-cheie din România, în aceste zile
Explicații DSU: cum sunt triați pacienții neinfectați. Cine va fi internat în spital, după prezentarea la UPU

Câți bani ar primi salariu binecunoscutul medic român de origine palestiniană Raed Arafat, omul-cheie din aceste zile, în România.

Câți bani ar primi Raed Arafat?

Pe 23 august 2007, premierul de atunci al României, Călin Popescu Tăriceanu, l-a numit subsecretar de stat în Ministerul Sănătății Publice. Din cauza unor conflicte politice cauzate de criticile pe care Arafat le-a adresat privind reforma din sistemul sanitar, acesta a fost nevoit să își dea demisia pe 10 ianuarie 2012. În urma mai multor proteste care au izbucnit în București și în alte orașe din țară, medicul a fost repus în funcție de către Emil Boc, în același an.

Câți bani ar primi salariu Raed Arafat. Este omul-cheie din România, în aceste zile
Medicul Raed Arafat

În 2014, Arafat a fost numit șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) în cadrul Ministerului pentru Afaceri Interne(MAI). Secretarul de stat din MAI, a cărui familie a avut o fabrică de săpun în Palestina, a depus, în urmă cu o vreme, declarația de avere din care reies clar veniturile pe care acesta le-a avut în 2016.

Câți bani avea în conturile bancare?

Atunci, Raed Arafat a avut un salariu anual de 76.167 de lei (6.347 de lei pe lună). Chiar dacă suma poate părea mare, aceasta era totuși mai mică decât cea încasată în 2015, când medicul a fost remunerat cu 81.010 lei (6.750 de lei pe lună). De asemenea, în anul 2016, Arafat și-a mai completat câștigurile cu suma de 1.570 de lei, încasată ca lector de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Pe de altă parte, declarația de avere scoate la iveală și că deținea în conturi circa 38.000 de lei, iar că datoriile sale la bancă erau de 180.437 de lei. Reputatul doctor are o casă la Târgu-Mureș, o alta moștenită în Siria și un apartament într-un complex rezidențial de lângă București, notează libertatea.ro. 

Biografie

Raed Arafat, medic român de origine palestiniană, născut în Siria, specializat în anestezie-terapie intensivă, a crescut în Nablus, Cisiordania. În 1981, la vârsta de 16 ani a emigrat în România, pentru a studia medicina. În luna septembrie a anului 1990 a început să pună bazele Serviciului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit mai târziu serviciul medical național de intervenție rapidă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI